Antena Meniu Search
x

Nouă persoane, femei și copii, ucise și arse în timp ce mergeau la o nuntă, în Mexic

Masacru la granița Statelor Unite cu Mexicul. Nouă membri ai unei familii de mormoni, femei și copii, au fost uciși cu bestialitate, într-un atac de o cruzime fără precedent. Victimele, cu dublă cetățenie, se îndreptau spre o nuntă.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 05.11.2019, 17:12

Masacru la granița Statelor Unite cu Mexicul. Nouă membri ai unei familii de mormoni, femei și copii, au fost uciși cu bestialitate, într-un atac de o cruzime fără precedent. Victimele, cu dublă cetățenie, se îndreptau spre o nuntă.

Trei mașini, în care se aflau trei femei și mai mulți minori, se deplasau între statele mexicane Sonora și Chihuahua, pe un drum aflat în apropierea graniței cu SUA, atunci când au fost atacate de o bandă criminală. Ucigașii i-ar fi confundat cu membrii altor carteluri, datorită faptului că se deplasau cu SUV-uri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Împușcați în mașini și apoi arși

Nouă dintre membrii familiei, trei femei și șase copii, au murit pe loc, iar un minor este încă dat dispărut. Alți șase copii au scăpat cu viață, fiind transportați în statul american Arizona, pentru tratament.

Potrivit Daily Mail, ucigașii au deschis focul și au incendiat autoturismele la scurt timp. Una dintre mame, care ridicase mâinile sus, a fost împușcată în piept, fără milă. Conform sursei citate, rudele victimelor se tem că femeile ar fi fost violate.

Trei femei și șase copii, uciși și arși în timp ce mergeau la o nuntă, în Mexic

Un membru al familiei a povestit că un băiețel a încercat să-și ascundă frățiorul de furia criminalilor, în boscheți, după care a fugit într-o localitate din apropiere pentru a cere ajutor, chiar în timp ce mama lui era executată.

Christina Langford Johnson, una din femeile masacrate, a reușit să-și salveze bebelușul de 7 luni aruncându-l pe geamul mașinii.

Masacru în Mexic

Alex LeBaron a mai spus că au fost două atacuri separate, iar grupările care au participat la masacru ar fi făcut parte din același cartel. "Cel mai probabil a fost un accident, i-au confundat cu rivalii lor. Toți fost împușcați în trafic", a declarat el, potrivit CNN.

Autoritățile din statul mexican Sonora nu au confirmat numărul victimelor, dat fiind că locația este una izolată.

Val de crime în Mexic, zeci de mii de persoane ucise anual

Procurorii mexicani au fost trimiși la fața locului pentru a asista la cercetări. "Ca mamă sunt furioasă, indignată și profund îndurerată pentru aceste evenimente pline de lașitate care au avut loc în munții dintre Sonora și Chihuahua. Nu știu ce tip de monștri ar îndrăzni să facă rău femeilor și copiilor. Ca guvernator, aveți toată colaborarea mea pentru ca aceste fapte să nu rămână nepedepsite", a declarat guvernatorul statului Sonora, Claudia Pavlovich Arellano.

Coform sursei citate, atacul vine după un val de violențe în regiune. Luna trecută, 13 polițiști mexicani au fost uciși într-o ambuscadă, în vestul statului Michoacan. Doar în 2018 numărul de crime s-a ridicat la 33.000, iar în 2019 acest record va fi depășit.

"Securitatea cetățenilor noștri este principala prioritate. Urmăresc cu atenție situația", a declarat Christopher Landau, ambasadorul Statelor Unite în Mexic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Nouă persoane, femei și copii, ucise și arse în timp ce mergeau la o nuntă, în Mexic