Antena Meniu Search
x

Femeie, în stare gravă după ce a rămas blocată într-un trotuar rulant, în Shanghai. Riscă să-i fie amputate picioarele

Imagini dramatice în incinta unui supermarket din Shanghai, unde o femeie a fost prinsă într-un trotuar rulant care avea o placă lipsă. După o oră, victima a fost salvată de pompieri, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 09.04.2024, 11:26

O femeie a rămas blocată de la brâu în jos într-un trotuar rulant defect, în incinta unui supermarket din Shanghai. Banda avea o placă lipsă, iar victima nu şi-a dat seama. Timp de o oră, pompierii au depus eforturi supraomeneşti petru a o salva, iar femeia a fost transportată la spital, în stare gravă. A suferit două intervenţii chirurgicale, are nevoie de o grefă de piele şi riscă ca membrele inferioare să-i fie amputate. 

Directorul adjunct al Administrației Municipale pentru Supravegherea Pieței din Shanghai (SMAMS), Su Dongjun, a declarat la un post local că toate echipele implicate în funcționarea trotuarului rulant - inclusiv unitățile de întreținere și instalare - sunt investigate, în urma incidentului.

Potrivit concluziilor preliminare, accidentul a fost cauzat de mișcarea inelului de fixare a pedalei benzii, care a dus la căderea pedalei și la defectarea mecanismului automat de oprire a întregului sistem.

Guvernul din Shanghai a anunțat că SMAMS a efectuat recent o investigație privind siguranța scărilor și a trotuarelor rulante din oraș și a inspectat până în prezent mai mult de 4.000 de astfel de sisteme. Au fost găsite peste 100 de probleme tehnice.

Incidentul din Shanghai nu este un eveniment izolat. În 2019, un inginer care lucra la o bandă rulantă în stația Waterloo din Londra a murit după ce a rămas blocat. Paramedicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. În China, în 2015, o femeie și-a pierdut viața după ce a căzut printr-o scară rulantă într-un centru comercial, la scurt timp după ce l-a salvat pe fiul ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Femeie, în stare gravă după ce a rămas blocată într-un trotuar rulant, în Shanghai. Riscă să-i fie amputate picioarele