Antena Meniu Search
x

Video Fenomen spectaculos: Aurora boreală, vizibilă, în mod neobişnuit, în Marea Britanie, Polonia şi Noua Zeelandă

Imagini spectaculoase au fost surprinse pe cerul mai multor ţări din nordul şi centrul Europei. Aurora boreală a putut fi observată în Marea Britanie, în Polonia şi chiar în Noua Zeelandă, zone în care fenomenul nu este vizibil în mod normal. O furtună solară puternică care a avut loc în ultimele două zile a favorizat apariţia aurorelor în ambele emisfere ale Pământului în acelaşi timp.

de Redactia Observator

la 28.02.2023, 21:04

Vezi și

În sudul Regatului Unit, cerul nopţii s-a transformat într-un spectacol de lumini şi culoare. Nunaţele de verde, mov, galben şi roşu i-au delectat pe privitori.

Pilotul unui avion care zbura între Islanda și Anglia a întors aparatul de zbor astfel încât pasagerii să vadă minunata aurora boreală. Unul dintre pasageri i-a mulţumit pentru momentul magic şi pagina de twitter.

Cu ochii pe cer au stat şi cei din emisfera sudică

Văzduhul a prins culori vibrante şi în Noua Zeelandă. O explozie solară a provocat spectacolul inedit.

Simona Căpşună: În activitatea ciclică a soarelui sunt in jur de 5 ani cu explozii frecvente, practic cu pete solare în fiecare zi şi alti 5-6 cu activitate redusă. Încă de anul trecut astrul zilei a devenit foarte activ, aşa că şi aurorele boreale şi australe apar chiar şi mai jos de Cercurile celor doi Poli.

În mod obişnuit, aurora boreală apare în regiunile aflate dincolo de Cercul Polar, în special în lunile de iarnă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Fenomen spectaculos: Aurora boreală, vizibilă, în mod neobişnuit, în Marea Britanie, Polonia şi Noua Zeelandă