Antena Meniu Search
x

Video Fermierii din Europa au ajuns la capătul puterilor. Protestele s-au extins în Italia și Grecia: "Banii merg către marile multinaționale"

Protestele fermierilor se întind în Europa. În mai multe ţări agricultorii au blocat drumurile cu tractoare si utilaje. Oamenii se plâng că dau faliment din cauza reglementărilor stricte din sector și denunţă mai ales "concurenţa neloială" a produselor extracomunitare, care nu respectă regulile de mediu. În Franţa au intrat în supermarketuri şi au distrus mierea şi fasolea importate din Maroc. 

de Redactia Observator

la 04.02.2024, 20:11

Vezi și

Sute de fermierii germani au blocat străzile care duc spre aeroportul din Frankfurt, în semn de protest, după ce parlamentul a decis sa taie din subvențiile pentru motorina folosită în agricultură. 

Fermierii cer să aibă aceleaşi beneficii ca în aviaţie, domeniu în care combustibilul este scutit de impozite.

În Italia în jur de 150 de tractoare au blocat drumurile la intrarea în capitală

  • Walter Totonelli, fermier: Mai presus orice, vrem să obținem un preț bun pentru produsele noastre. Ne-am săturat de stimulente, de finanțare, Vrem doar ca produsul pe care îl producem să primească prețul corect. Atunci ne vom cumpăra singuri gazul pentru tractoarele noastre. Dacă ne oferă un preț corect, vom rezolva toate problemele. 
Pe acelaşi subiect

Protestatarii cer de zile întregi să intre la discuţii cu guvernul premierului Giorgia Meloni, dar nu au primit un răspuns. 

  • Manuele Calzoni, crescător de vite: Până acum, guvernul nu ne-a ajutat. Trebuiau să aloce fonduri, dar nu am văzut încă nimic. Banii pe care îi alocă merg către marile multinaționale și nimănui nu-i pasă de micii fermieri.

Şi în Grecia au avut loc proteste de amploare

În Salonic, fermierii au aruncat castane și mere în stradă. Agricultorii din această ţară reclamă că au suferit pierderi semnificative din cauza inundațiilor devastatoare şi a incendiilor de vegetație. Ameninţă că vor bloca autostrăzile din întreaga țară săptămâna viitoare, dacă autorităţile nu vor lua măsuri. 

În Franţa, pe de altă parte, fermierii au trecut acum la un alt tip de acţiuni. După ce au eliberat drumurile din ţară, zeci de oameni au intrat într-un hipermarket şi au scos de pe rafturi produse importate din străinătate, precum mierea sau fasolea verde din Maroc. Ei consideră că marii comercianți sunt responsabili pentru dificultăţiile lor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Fermierii din Europa au ajuns la capătul puterilor. Protestele s-au extins în Italia și Grecia: "Banii merg către marile multinaționale"