Antena Meniu Search
x

Video Festivalul de film de la Cannes a adus laolaltă starurile cinematografiei. Patru producţii româneşti se bat pentru premii

Cu o pauză de un an şi câteva luni de întârziere din cauza pandemiei, festivalul de film de la Cannes a strâns iar marile staruri ale cinematografiei pe covorul roşu. Printre ele: Jodie Foster, Carla Brunie, dar şi românca Rona Hartner.

de Redactia Observator

la 07.07.2021, 21:35

Vezi și

Jodie Foster, Marion Cotillard şi Adam Driver au păşit pe Croazetă în aplauzele fanilor şi sub bliţurile fotografilor din toată lumea. Invitate la eveniment, supermodele precum fostul îngeraş Victoria's Secret Candice Swanepoel şi Bella Hadid au strălucit în ţinute elegante. 

Fericite să se revadă, starurile au uitat de măsurile de prevenţie impuse la eveniment. Nu au purtat mască, aşa cum cerea protocolul, ba mai mult s-au îmbrăţişat şi s-au sărutat. Au păşit simutan pe covorul roşu fosta primă doamnă a Franţei Carla Bruni şi actriţa Rona Hartner. 

Festivalul a fost deschis de filmul Annette. Lungmetrajul Annette spune povestea unui cuplu de artişti, care au un copil cu abilităţi excepţionale. Chiar dacă nu a fost pe placul criticilor de film, pelicula a cucerit publicul la Cannes. Timp de cinci minute, regizorul şi actorii au fost aplaudaţi. Annette este unul dintre cele 24 de filme înscrise în cursa pentru prestigiosul premiu Palme d'Or. Vedeta primei zile a festivalului a fost Jodie Foster, recompensată cu premiul Palme d'Or pentru întreaga carieră.

Premiul Palme d'Or va fi acordat pe 15 iulie. Juriul se aşteaptă să regăsească în lungmetrajele selectate probleme cu care se confruntă societatea, inclusiv problema rasismului şi a discriminării de gen. Spike Lee este primul preşedinte de culoare al juriului de la Cannes. 

Pe acelaşi subiect

Spike Lee, preşedintele juriului: Lumea este condusă de interlopi. Agent Orange, prietenul lui din Brazilia şi Putin. Asta e. Sunt mafioţi şi vor face orice doresc. Nu au moral sau scrupule. 

Patru producţii româneşti se bat pentru premii

Trei lungmetraje şi un scurtmetraj din România se bat pentru premii la Cannes, niciunul însă pentru marele trofeu Palme d'Or . Regizorul Cristian Mungiu va prezida juriul concursului "Semaine de la Critique".

Maggie Gyllenhaal, director/actor: Cred că femeile se ascultă unele pe celelalte şi se exprimă, chiar şi într-o cultură dominată de bărbaţi, facem filmele diferit. Noi spunem poveştile într-un mod diferit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Festivalul de film de la Cannes a adus laolaltă starurile cinematografiei. Patru producţii româneşti se bat pentru premii