Antena Meniu Search
x

Festivalul Lampioanelor face victime într-un oraş din Taiwan

Festivalul Lampioanelor, desfăşurat zilele trecute pretutindeni unde trăiesc chinezi, capătă o formă foarte riscantă într-un oraş din Taiwan.

Vezi și

Aici, artificiile sunt proiectate chiar în mijlocul mulţimii, deoarece, prin tradiţie, ele aduc bogăţie pentru tot anul care începe.

Numai că ele pot aduce, chiar pe loc, şi răni destul de grave. 

Chinezii sunt mari amatori de artificii, dar, de obicei, se mulţumesc să le admire de la o distanţă sigură. Doar în oraşul TAINAN, participanţii la Festivalul Lampioanelor se îmbulzesc în jurul instalaţiei care lansează micile rachete, pentru a fi loviţi de ele, în cădere.

Aceasta pentru că, potrivit tradiţiei locale, cu cât sunt atinşi de mai multe artificii, cu atât vor câştiga mai mulţi bani în anul ce vine.

În acest oraş, festivalul se desfăşoară de 130 de ani şi este supranumit "Festivalul Stupului de Rachete". Tradiţia atrage o mulţime de vizitatori: anul acesta, organizatorii se aşteptau la 80.000. Dar, chiar dacă încearcă să se protejeze cu căşti şi haine groase, nu toţi scapă întregi din întâlnirea cu artificiile.

Cel puţin 14 oameni au fost răniţi, potrivit presei locale. Festivalul Lampioanelor are loc în cea de-a 15-a zi a anului nou, după calendarul tradiţional chinezesc.

Tot în Taiwan, cei care doresc să petreacă într-un mod mai puţin periculos şi zgomotos pot alege festivalul din capitala insulei, Taipei. Aici, norocul este adus de o lanternă uriaşă de forma animalului tutelar al noului an, de această dată un cal. Iar focul de artificii nu este o ameninţare ci doar un spectacol grandios.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Festivalul Lampioanelor face victime într-un oraş din Taiwan