Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O fetiţă de 1 an s-a înecat în cadă, în timp ce mama ei vorbea la telefon de 50 de minute

O fetiţă de un an din Marea Britanie s-a înecat în cadă, după ce a fost lăsată nesupravegheată de mama ei. Femeia vorbea la telefon de mai bine de 50 de minute, până a observat că fata ei nu mai mişca.

de Larisa Andreescu

la 07.03.2019 , 10:27

Mama neglijentă a fost acuzată de omor prin imprudenţă Femeia a spus autorităţilor că lipsise doar 5 minute - Unsplash

O fetiţă de un an din Marea Britanie s-a înecat în cadă, după ce a fost lăsată nesupravegheată de mama ei. Femeia vorbea la telefon de mai bine de 50 de minute, până a observat că fata ei nu mai mişca. 

Sarah Elizabeth Morris, din Bagilit, Flintshire îşi lăsase fiica, pe Rosie, şi pe fratele ei geamăn în baie, fără supraveghere, apoi a plecat să vorbească la telefon cu partenerul ei. Mult mai târziu a observat că micuţa de 13 luni se înecase.  

În instanţă, Sarah nu a fost în stare să ofere o explicaţie clară pentru ceea ce s-a întâmplat. Ea a spus că era la telefon cu partenerul ei, în timp ce îşi lăsase copiii în baie. 

Articolul continuă după reclamă

Când s-a întors să îi verifice, a descoperit că Rosie era scufundată în apă. Panicată, a sunat o prietenă să îi spună că fetiţa nu respira, că nu ştia ce a păţit şi ce să facă. 

După aproape 10 minute la telefon, doamna Egerton a încheiat apelul spunându-i femeii să sune la urgenţe. În schimb, ea a luat copila şi a ieşit în stradă, ţinând-o cu capul în jos şi strigând după ajutor, în timp ce în baie rămăsese în continuare băieţelul. 

Vecina ei, Christine Murphy, a auzit-o şi a sunat imediat la salvare, apoi le-a chemat în casă. 

“Nu e prima dată. Au fost multe perioade când nu verifica copiii, uita de ei şi de pericolul în care se puteau afla. Copiii erau nesupravegheaţi şi lăsaţi într-o poziţie extrem de vulnerabilă. Ca urmare a neglijenţei ei, unul dintre micuţi s-a înecat” a declarat domnul Saxby. 

Într-un interviu acordat poliției după incident, Morris a spus că, înainte de a-și găsi fiica, ea a fost în bucătărie “încălzind prosoapele ca să fie calde pentru momentul în care îi scotea din baie”, apoi a mers să fumeze o ţigară. Ulterior, când a mers să îi verifice, a văzut-o pe Rosie întinsă pe spate în cadă. 

Mai mult de atât, mama a declarat că lipsise doar 5 minute, iar când a găsit-o pe cea mică inconştientă, i-ar fi acordat primul ajutor înainte de a ieşi în stradă pentru a striga după ajutor. 

Conform Mirror, o anchetă este deschisă în acest caz. Femeia în vârstă de 35 de ani a fost acuzată de omor prin imprudenţă şi de acte de cruzime asupra copilului, însă a pledat nevinovată.

Larisa Andreescu Like

Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » O fetiţă de 1 an s-a înecat în cadă, în timp ce mama ei vorbea la telefon de 50 de minute