Antena Meniu Search
x

Fetiţă de 6 ani cu arsuri pe 70% din corp, după ce o canapea a luat foc de la o lumânare

O fetiţă de 6 ani a ajuns în stare critică la spital cu arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. O lumânare lăsată aprinsă mult prea aproape de canapea a provocat un incediu la limita tragediei. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 23.04.2019, 16:58

Fetiţa a fost găsită de pompieri în stare critică
Focul a pornit de la o lumânare lăsată aprinsă - Profimedia

O fetiţă de 6 ani a ajuns în stare critică la spital cu arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. O lumânare lăsată aprinsă mult prea aproape de canapea a provocat un incediu la limita tragediei. 

Kenzie, din Indiana, SUA, a rămas în spital timp de patru luni după ce o canapea a izbucnit în flăcări, în urma unei lumânări lăsate nesupravegheată. 

Mama copilei a povestit desprea seara teribilă din decembrie 2018 şi despre pericolele la care ne supunem atunci când lăsăm lumânări aprinse în zone cu mare risc de incendiu. 

"Duminică, 16 decembrie, am primit un telefon de la tatăl lui Kenzie, spunându-mi că în apartament a fost un incendiu cauzat de o lumânare nesupravegheată. A stat în flăcări timp de trei minute, până în momentul în care au venit pompierii şi au transportat-o la spital” a povestit mama fetei. 

Copila a fost găsită de pompieri „neagră din cap până în picioare”, cu arsuri pe 70% din suprafaţa corpului, terifiată, în stare de şoc. 

A fost dusă de urgenţă la spital unde, timp de patru luni, a suferit numeroase intervenţii chirurgicale, inclusiv grefe de piele şi amputarea degetelor de la mâna şi piciorul stâng. 

„Am ajuns acolo imediat şi de îndată ce am intrat în secţie şi am văzut-o mi-am dat seama cât de gravă era situaţia, era neagră din cap până în picioare şi plângea de durere” a mai spus mama lui Kenzie. 

Şase intervenții chirurgicale au avut loc în prima lună, pentru a-i curăța pielea de infecția provocată de arsuri. 

Jessica, fost bucătar-șef, a adăugat: "Doar două zile după ce a mers la spital, Kenzie a avut prima intervenție chirurgicală pentru a ajuta la reducerea umflăturilor din corp. În următoarele două săptămâni a avut alte intervenţii pentru a îndepărta pielea moartă şi a o înlocui cu bucăţi de piele de pe coaste pentru a elimina infecţia”.

Din păcate, în cea de-a treia intervenție chirurgicală, pe 27 decembrie, Kenzie a trebuit să renunţe la părul ei blond, frumos, deoarece arsurile îi acoperiseră şi scalpul . Pe data de trei ianuarie medicii au dat şi vestea teribilă: trebuiau amputate degetele de la mâna şi piciorul stâng fiind afectate complet. 

„A fost unul din cele mai grele momente. S-a trezit şi nu mai avea degete. Mi-a frânt inima” a declarat femeia.

Fetiţa de doar 6 ani însă a luptat pentru viaţa ei şi nu s-a lăsat doborâtă în niciun moment.

"Kenzie este o fată foarte curajoasă și a făcut progrese uimitoare,  toți suntem foarte mândri de ea. Îşi spunea adesea: Sunt frumoasă, deşteaptă şi puternică, am trecut prin foc, care e sueprputerea ta? Acest lucru a ajutat mult în recuperarea ei” a mai adăugat Jessica, mama ei. 

Conform Mirror, femeia trage un puternic semnal de alarmă în privinţa lumânărilor pe care multe persoane le folosesc pe post de decor, le lasă aprinse şi nu înţeleg că neglijenţa poate provoca o tragedie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Fetiţă de 6 ani cu arsuri pe 70% din corp, după ce o canapea a luat foc de la o lumânare