Antena Meniu Search
x

Video Fierbe Europa: Grecia, Franţa şi Italia au fost paralizate de greve şi proteste. Ce vor oamenii de la guvernanți

Fierbe Europa. Grecia, Franţa şi Italia au fost paralizate astăzi de greve şi proteste. La Paris, Louvre-ul s-a transformat în tribună pentru demonstranţi. Roma a răsunat de cereri pentru măriri de salarii, iar grecii au cerut guvernanţilor măsuri de siguranţă, ca să nu mai moară în accidente feroviare.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 08.03.2023, 21:33

Vezi și

Sute de mii de greci au transformat furia în violenţă după catastrofa feroviară cu 57 de morţi de săptămâna trecută. Se tem că statul nu va lua nici acum măsuri pentru a îmbunătăţi siguranţa din transporturi.

"Furia noastră a devenit o luptă organizată. Nu vom permite ca această crimă să fie uitată. În același timp, vom lupta pentru siguranţa transportului, pentru măsuri de sănătate și asigurări pentru toți lucrătorii", a spus un manifestant.

În marile oraşe, grecii au atacat jandarmii cu pietre, bâte şi vopsea. Trupele speciale au răspuns cu gaze lacrimogene. Cele mai aprinse confruntări au fost chiar în oraşul Tempi, nu departe de locul unde un tren de persoane şi un marfar s-au cioncit frontal, după ce au fost trimise pe aceeaşi linie.

Grevă masivă în Franța. Sute de mii de oameni au protestat pe străzi a doua zi la rând

Pe acelaşi subiect

Sunt nemulţumiţi de reforma pensiilor, care îi va pune să lucreze doi ani în plus, şi de criza economică tot mai accentuată. La Paris şi Marsilia, forţele de ordine au tras cu gaze lacrimogene şi au făcut reţineri brutale. Manifestanţii au blocat numeroase străzi, intrări în gări şi în aeroporturi.

Zeci de protestatari au năvălit şi în muzeul Louvre, pe care l-au transformat în tribună anti-guvernamentală. Au scandat împotriva reformei pensiilor.

Şi în Italia grevele au început dis-de-dimineaţă. Angajaţii din transporturi sunt supăraţi - cer condiţii de muncă mai bune şi salarii mai mari. Majoritatea autobuzelor, trenurilor şi metrourilor au rămas în garaje şi depouri. Milioane de italieni au rămas blocaţi zeci de minute în staţii şi gări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi reciclat până acum ambalaje prin sistemul garanţie - returnare?

Observator » Stiri externe » Fierbe Europa: Grecia, Franţa şi Italia au fost paralizate de greve şi proteste. Ce vor oamenii de la guvernanți