Antena Meniu Search
x

FIFA și UEFA suspendă participările la evenimente pentru toate cluburile și echipele naționale din Rusia

Cluburile de fotbal și echipele naționale ale Rusiei au fost suspendate de la toate competițiile de către FIFA și UEFA, drept pedeapsă pentru invadarea Ucrainei de către armata țării.

de Redactia Observator

la 28.02.2022, 20:39

FIFA și UEFA suspendă participările la evenimente pentru toate cluburile și echipele naționale din Rusia
FIFA și UEFA suspendă participările la evenimente pentru toate cluburile și echipele naționale din Rusia - Shutterstock

Organele de conducere ale fotbalului mondial și european au declarat că echipele vor fi interzise „până la noi ordine”. Înseamnă că echipa rusă masculină nu își va juca meciurile de play-off de la Cupa Mondială luna viitoare, iar echipa feminină a fost interzisă de la Euro 2022 în această vară, potrivit BBC.

FIFA şi UEFA pedepsesc Rusia

Spartak Moscova a fost, de asemenea, exclusă din Europa League, iar adversarii lor, RB Leipzig, vor ajunge în sferturile de finală. UEFA și-a încheiat, de asemenea, sponsorizarea cu gigantul energetic rus Gazprom. „Fotbalul este pe deplin unit aici și în deplină solidaritate cu toți oamenii afectați din Ucraina”, au declarat FIFA și UEFA într-o declarație comună. „Amândoi președinții speră că situația din Ucraina se va îmbunătăți semnificativ și rapid, astfel încât fotbalul să poată fi din nou un vector de unitate și pace între oameni”.

FIFA și UEFA au decis să ia măsuri după ce Rusia, sprijinită de Belarus, a lansat joia trecută o invazie militară în Ucraina. Echipa masculină a Rusiei era programată să înfrunte Polonia într-o semifinală de play-off al Cupei Mondiale pe 24 martie. Fifa a hotărât anterior că Rusia trebuie să își finalizeze viitoarele jocuri pe teritoriu neutru, sub titlul Football Union of Russia, și fără afişarea steagului și intonarea imnului de stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » FIFA și UEFA suspendă participările la evenimente pentru toate cluburile și echipele naționale din Rusia