Meniu
Search
x

Video Filmul accidentului care a șocat întreaga omenire. 25 de ani de la moartea Prințesei Diana și a iubitului ei, Dodi al-Fayed

Se împlinesc 25 de ani de la moartea Prinţesei Diana. Prinţesa Inimilor a pierit într-un accident tragic, la Paris, la doar un an de la divorţul de moştenitorul tronului Marii Britanii, prinţul Charles. Avea doar 36 de ani. Reacţia rezervată a Reginei Elisabeta a II-a alimentat ani la rând teorii ale conspiraţiei potrivit cărora Casa Regală a fost implicată în moartea lui Lady Di. 

De Alexandra Paraschiv la 31.08.2022, 22:54
Vezi și

În noaptea de 30 spre 31 august 1997, Diana și iubitul ei, Dodi Al Fayed, fiul miliardarul egiptean Mohamed Al Fayed, au plecat cu o mașină de la hotelul Ritz din Paris. În autoturism se mai aflau şoferul Henri Paul şi bodyguard-ul cuplului. Șicanat de paparazzi, şoferul nu a mai putut controla mașina și a intrat cu o viteză de 180 km într-un pilon al tunelului. El şi iubitul Dianei au murit pe loc, prinţesa de Wales şi bodyguardul au fost transportaţi la spital. S-a încercat de câteva ori resuscitarea ei, fără succes, la ora 4.00 dimineaţa a fost declarat oficial decesul.

Frederic Mailliez, primul medic la locul accidentului: Nu mi-am dat seama că domnişoara era Prinţesa Diana, una dintre cele mai faimoase femei din lume şi nu mă aşteptam să moară atât de repede.

2.5 miliarde de oameni au urmărit înmormântarea Prințesei Diana

Ştirea a şocat întreg mapamondul. 2,5 miliarde de oameni din toată lumea au urmărit funeraliile Prinţesei Inimilor de la Westminster Abbey. Oamenii i-au adus în faţa palatelor regale peste două milioane de buchete de flori.

Pe acelaşi subiect

Prinţesa a fost cel mai bun lucru care s-a întâmplat monarhiei în ultimele secole. Diana este foarte importantă peste tot.

Era apreciată pentru curajul ei. A îmbrăţişat un bărbat care avea HIV şi a vizitat câmpurile minate din Angola. La 25 de la moartea ei, povestea ei tragică continuă să fascineze. Oamenii s-au adunat şi azi în faţa Palatului Kensington pentru a-i aduce un omagiu. La Paris, au depus flori la Flacăra Libertăţii, monumentul din apropierea tunelului unde a avut loc accidentul. 

Moştenirea ei va trăi pentru totdeauna, pentru că a fost o figură idilică. 

A fost o pierdere tragică pentru mulţi dintre noi. Era Prințesa Poporului. Era cu picioarele pe pământ. 

Prințesa Diana și Dodi al-Fayed, uciși de modul neglijent de a conduce al șoferului

O anchetă îndelungată încheiată în 2008 a concluzionat că Prințesa Diana și Dodi al-Fayed au fost uciși din cauza modului neglijent de a conduce al șoferului Henri Paul și din cauza paparazzilor care urmăreau mașina. Reacţia întârziată şi rezervată a reginei Elisabeta a alimentat însă teorii ale consăiraţiei. Tatăl lui Dodi Al-Fayed a susținut chiar că accidentul a fost comis de serviciile secrete britanice la ordinul regretatului soț al reginei Elisabeta, Prințul Philip. 

Regina Elisabeta a II-a: Am admirat-o și am respectat-o ​​pentru energia și angajamentul ei față de ceilalți și mai ales pentru devotamentul ei față de cei doi băieți ai săi. 

Pentru fii ei, Diana este încă omniprezentă. Prinţii William şi Harry au vorbit de nenumărate ori despre trauma cauzată de moartea mamei lor. Şi anul acesta, ca în ultimii doi, fii ei vor comemora separat moartea acesteia, după ce Harry a decis să renunţe la atribuţiile în cadrul Casei Regale. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Filmul accidentului care a șocat întreaga omenire. 25 de ani de la moartea Prințesei Diana și a iubitului ei, Dodi al-Fayed