Antena Meniu Search
x

Video Filmul atacului armat într-o biserică din Hamburg. După ce a omorât mai multe persoane, agresorul s-ar fi sinucis. Ipotezele anchetatorilor

Masacru într-un lăcaş de cult din Hamburg. Mai multe persoane au fost ucise sau grav rănite cu focuri de armă, într-o clădire a cultului religios Martorii lui Iehova. Poliţia nu a comunicat oficial bilanţul atacului, dar acesta ar fi de şapte morţi şi opt răniţi, potrivit presei germane. Agresorul s-ar fi sinucis şi s-ar afla printre victime, dar nici această informaţie nu a fost confirmată. Atacul pare să fi fost comis într-un acces de nebunie, cred anchetatorii. 

de Redactia Observator

la 10.03.2023, 08:11

Vezi și

Mai multe focuri de armă s-au auzit, în jurul orei 21, din aşa-numita Sală a Regatului, un lăcaş religios al Martorilor lui Iehova, situat în nordul marelui port german Hamburg. În clădire se aflau câteva zeci de persoane, chiar dacă, deocamdată, nu se ştie dacă asistau la o slujbă religioasă sau participau la o întrunire comunitară. Martorii vorbesc de patru serii de împuşcături.

Martor: La început nici nu mi-am dat seama ce se întâmpla. Am început să filmez cu telefonul şi doar prin obiectiv mi-am dat seama că trăgea cineva cu arma, în sediul Martorilor lui Iehova. 

Poliţia a primit mai multe apeluri de la vecini şi a intervenit imediat. Când au pătruns în clădire, oamenii legii au fost îngroziţi: mai multe persoane zăceau însângerate, împuşcate mortal sau grav rănite. Poliţiştii nu au tras niciun foc de armă, însă, în timp ce îi ajutau pe răniţi, au auzit o ultimă împuşcătură.

Filmul atacului din Hamburg

Pe acelaşi subiect

17 oameni nevătămaţi, dar în stare de şoc, au primit şi ei îngrijiri. O echipă de genişti a căutat în clădire eventuale dispozitive explozive, dar nu a găsit nimic periculos. Întregul cartier a fost blocat. Localnicii au primit mesaje care-i avertizau să rămână în case deoarece situaţia este "extrem de periculoasă", în timp ce un elicopter survola zona. Toate acestea pentru că, iniţial, s-a crezut că atacatorul sau eventualii săi complici fugiseră, înarmaţi. Dar apoi alarma a încetat deoarece poliţiştii au ajuns la altă concluzie.

Poliţist: Nu avem vreun indiciu că făptaşul ar fi fugit ci, mai degrabă, avem indicii că făptaşul se află încă în incintă şi probabil este unul din cei decedaţi.

Agresorul ar fi cel care a tras ultimul foc de armă, pentru a-şi lua viaţa, după sosirea poliţiştilor. Anchetatorii nu au niciun indiciu asupra motivelor atacului şi consideră că a fost vorba de un acces de nebunie criminală. Primarul din Hamburg a postat un mesaj de condoleanţe pentru familiile victimelor şi a promis că ancheta va face lumină asupra tragediei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Filmul atacului armat într-o biserică din Hamburg. După ce a omorât mai multe persoane, agresorul s-ar fi sinucis. Ipotezele anchetatorilor