Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Filmul complet al incidentului din Berlin, povestit de un martor: "Am văzut un mort în mijlocul drumului şi multe persoane rănite"

Incident teribil la Berlin. Un şofer a intrat cu maşina într-un grup de oameni din capitala Germaniei. Cel puţin o persoană a decedat, iar alte 20 au fost rănite arată un bilanţ preliminar al autorităţilor germane. Opt dintre răniţi sunt în stre gravă.

de Redactia Observator

la 08.06.2022 , 18:09

Incidentul a avut loc în apropierea unei locaţii în care au mai murit oameni. Bărbatul a intrat cu mașina în oamenii aflați la colțul unei străzi din cartierul Charlottenburg, în apropiere de piața Breitscheidplatz, în jurul orei locale 10:30. Apoi a reintrat cu mașina pe șosea și la câțiva metri a plonjat într-o vitrină, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Thilo Cablitz. Pe 11 decembrie 2016, un atac s-a soldat cu 11 morţi şi zeci de răniţi. Atunci, un tunisian a intrat cu o camionetă într-un grup de oameni ce se aflau în piaţa de Crăciun. Printre cei care au fost martori la teribilul eveniment de acum s-a numărat şi John Barrowman, un actor. Într-un scurt clip postat pe contul său de Twitter, Barrowman povesteşte primele clipe de după producerea incidentului.

Actorul american spune că a auzit un zgomot puternic, iar atunci când a ajuns în zonă a văzut mai multe echipaje de poliţie şi ambulanţe în jurul persoanei decedate. "Am auzit un zgomot în timp ce eram în magazin şi când am ieşit afară să vedem ce s-a întâmplat, am văzut cum poliţia se îndrepta deja spre acel loc. Era o cafanea vizavi de noi, avea toate scaunele răsturnate şi erau mai mulţi oameni răniţi. Era un Renault Clio care intrase pe geamul cafenelei. M-am gândit că a fost un accident, pentru că maşina era în interiorul magazinului. Când am ajuns acolo, am văzut că era o persoană decedată în mijlocul drumului, în acelaşi loc în luasem cina aseară. Au fost multe victime, am văzut o femei dusă în ambulanţă. Medcii păreau că resuscitează pe cineva", a declarat John Barrowman.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vezi și

Nu este clar dacă șoferul a intrat intenționat sau nu în mulțime, în Berlin

Șoferul ar fi fost reținut de trecători înainte de a fi arestat de polițiștii care se aflau în apropiere. Poliția încearcă să stabilească dacă a intrat în mod deliberat cu mașina în pietoni sau dacă a fost un accident, posibil cauzat de o urgență medicală. La fața locului a ajuns un număr mare de vehicule de salvare și intervenție. Primarul Berlinului, Franziska Giffey, a scris pe Twitter că este ”profund șocată de acest incident”.

Incidentul s-a petrecut la un capăt al bulevardului comercial Kurfuerstendamm și lângă piața Breitscheidplatz, unde un extremist a intrat cu mașina într-un târg de Crăciun în 2016, ucigând 13 persoane. Într-un alt incident din 2019,  un SUV a lovit un grup de pietoni în centrul Berlinului, ucigând patru persoane. Șoferul a suferit atunci o criză de epilepsie și a virat pe trotuar.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Filmul complet al incidentului din Berlin, povestit de un martor: "Am văzut un mort în mijlocul drumului şi multe persoane rănite"