Antena Meniu Search
x

Filmul masacrului din liceul din Florida. FBI-ul a fost avertizat cu 5 luni înainte despre caracterul violent al atacatorului

Masacrul din liceul din Parkland, Florida, putea fi evitat. FBI-ul a fost avertizat de cinci luni despre caracterul violent al lui Nikolas Cruz.

Vezi și

Masacrul din liceul din Parkland, Florida, putea fi evitat. FBI-ul a fost avertizat de cinci luni. Tânărul a fost exmatriculat în urma unui incident violent şi a urmat un tratament psihiatric. Totuşi, la doar 18 ani, a putut să îşi cumpere, în mod legal, o armă semi-automată, cu care şi-a secerat colegii şi profesorii.

Încătuşat, cu capul plecat, Nikolas Cruz şi-a recunoscut vina în faţa magistraţilor. În ziua în care lumea întreagă sărbătorea iubirea, tânărul de 19 ani a secerat 17 vieţi. Şi-a împuşcat foştii colegi cu o armă semiautomată. 

17 acuzaţii de crimă cu premeditare au formulat procurorii pe numele lui. Una pentru fiecare victimă. 

Printre cei ucişi, se află un antrenor de fotbal care şi-a folosit propriul corp drept scut pentru a-şi apăra elevii, un director care a fost în Irak, un profesor de geografie şi 14 tineri liceeni. Jumătate dintre ei aveau doar 14 ani. 

Pe Casa Albă, steagul a fost coborât în bernă. 

O ţară întreagă plânge victimele unui masacru anunţat. 

Ameninţările de pe conturile de socializare şi pasiunea tânărului pentru arme nu au alarmat pe nimeni.  

Profesorii îl ştiau drept un tânăr cu probleme. Nu avea voie să intre în campus cu rucsac, de teamă că ar putea purta cu el muniţie. Iar anul trecut a fost exmatriculat pentru violenţă. 

A reuşit, totuşi, să îşi cumpere o armă semiautomată. 

Preşedintele Trump nu a făcut nicio referire la legea armelor. La 18 ani, vârsta la care chiar şi alcoolul este interzis, oricine poate cumpăra o armă de foc în Statele Unite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Filmul masacrului din liceul din Florida. FBI-ul a fost avertizat cu 5 luni înainte despre caracterul violent al atacatorului