Antena Meniu Search
x

Video Fiammetta, o fetiță de 10 ani din Italia, face școala online între capre, pe vârf de munte

Fiammetta, o fetiță de 10 ani din Italia, face școală online pe vârf de munte, la 1.000 de metri, între animale. Sala de clasă pentru fetiță a devenit pășunea cu 350 de capre.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 28.03.2021, 16:37

copilă din Italia
Pe o măsuță de lemn, în mijlocul caprelor, așa își face lecțiile tânăra Fiammetta - Profimedia Images
  • Copila are o dorință clară. Vrea să devină agent forestier, pe un cal: "Pădurarii sunt în natură, nu în birouri"

De când școlile s-au închis în Italia din cauza zonelor roșii, fetița a trebuit să-l urmeze pe tatăl ei, Massimiliano, crescător de animale, deoarece mama ei lucrează în sănătate și nu o putea duce la serviciu. Sala de clasă pentru Fiammetta, 10 ani, a devenit astfel o pășune în munții Val di Sole, în Trentino, unde sunt crescuți 350 de capre, păsări și alte animale, scrie Mediafax, care citează ANSA.

Fiammetta vrea pe cal, nu în birouri, când va crește mare

"Dimineața punem computerul pe o masă, am și un scaun. Pornim computerul pentru a putea intra imediat în lecție, pregătesc caietele, etc. E frumos, mă inspiră să scriu și mă face fericită", spune fetița, care are idei foarte clare despre ceea ce vrea să facă în viitor: "Când voi crește mare, vreau să devin agent forestier, dar pe cal, pentru că pădurarii sunt în natură, nu în birouri. Și îmi plac caii".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Problemele logistice le rezolvă cu hotspotul de la telefon. "Din fericire conexiunea este bună în Val di Sole", spune Massimiliano, tatăl copilei: "Este capabilă să învețe cu profesorii prin intermediul computerului. Și când este nevoie, mă ajută cu animalele. La urma urmei, sunt două instrumente de învățare foarte diferite, dar ambele foarte utile pentru creșterea unui copil".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Fiammetta, o fetiță de 10 ani din Italia, face școala online între capre, pe vârf de munte