Antena Meniu Search
x

Final răsunător pentru Oktoberfest!

Mii de oameni au asistat la închiderea oficială a celui mai renumit festival de bere din lume. De-a lungul celor 16 zile, peste şase milioane de vizitatori i-au trecut pragul şi au băut, în total, 6,5 milioane de litri de bere.

Vezi și

Final răsunător pentru Oktoberfest! Mii de oameni au asistat la închiderea oficială a celui mai renumit festival de bere din lume. De-a lungul celor 16 zile, peste şase milioane de vizitatori i-au trecut pragul şi au băut, în total, 6,5 milioane de litri de bere.

Cea de-a 181-a ediţie a celui mai mare festival din lume s-a încheiat aşa cum a început: cu salve de tun. La finalul celor 16 zile în care râurile de bere au spălat mesele bavarezilor, mii de oameni au venit să vadă spectacolul şi să profite de ultima zi a Oktoberfest.

Deşi sunt renumiţi pentru pasiunea lor pentru bere, nemţii şi turiştii din întreaga lume veniţi la Oktoberfest au băut, în total, 6,5 milioane de litri de bere. Şi asta după ce preţul unei halbe de un litru a fost mărit din nou şi a ajuns să coste zece euro. Şi bilanţul făcut de autorităţi pare unul favorabil. Numărul infracţiunilor comise la festival au scăzut faţă de anul trecut.

Deşi poartă numele Oktoberfest, cel mai îndrăgit eveniment al toamnei este organizat în septembrie, pentru a avea parte de o vreme mai însorită. Prima ediţie a avut loc în 1810, din 12 până pe 17 octombrie, în cadrul festivităţilor pentru căsătoria prinţului moştenitor Ludovic Întâi al Bavariei cu prinţesa Therese von Hildburghausen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Final răsunător pentru Oktoberfest!