Antena Meniu Search
x

Video Finlanda îşi "blindează" frontiera: ridică un gard metalic, lung de 200 km la graniţa cu Rusia

A fost alertă în Rusia: Vladimir Putin a cerut întărirea controalelor la graniţă, după ce mai multe atacuri cu drone au lovit ţinte din apropierea frontierei cu Ucraina, inclusiv un bloc de apartamente din Belgorod. Moscova învinuieşte pentru aceste bombardamente Kievul. Între timp, Finlanda a început construcţia unui gard metalic care se va întinde pe 200 de kilometri din graniţa sa cu Rusia. Iar Statele Unite au anunţat că au terminat instrucţia pentru mai bine de patru mii de militari ucraineni care vor utiliza sistemul Patriot. 

de Redactia Observator

la 01.03.2023, 14:25

În regiunea Krasnodar, un depozit de petrol de la una dintre rafinăriile Rosneft a fost aruncat în aer. Două drone s-au prăbuşit peste rezervor, iar deflagraţiile au lăsat în urmă cratere de un metru şi jumătate adâncime. În regiunea Moscova, o dronă s-a prăbușit lângă o stație Gazprom. 

În oraşul rus Belgorod, de la graniţa cu Ucraina, o dronă a zburat prin geamul unui apartament. Nimeni nu a fost rănit, dar locuitorii au fost surprinşi de obiect. 

Igor Kravcenko, locuitor din Belgorod: Când am văzut obiectul, motorul încă mergea. Fie că era un motor sau altceva, nu am mai stat pe gânduri, împreună cu soţia mea şi am ieşit în grabă. 

A fost alertă şi pe aeroportul din Sankt Petersburg. Toate zborurile au fost suspendate mai bine de patru ore, pentru un exerciţiu, au pretins oficialii ruşi. Motivul real ar fi tot o aeronavă fără pilot. 

Pe acelaşi subiect

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Să ne concentrăm pe declaraţiile şi explicaţiile care vor fi furnizate de autorităţile aeronautice sau de armată. 

Situaţia din Bahmut devine din ce în ce mai dificilă

Starea de tensiune din Rusia a fost dublată şi de un atac cibernetic. Mai multe alerte antiaeriene false au fost difuzate marți pe posturi de radio şi canale de televiziune ruseşti, atacate de hackeri, au anunțat autorităţile. Toate incidentele au avut loc chiar în ziua în care preşedintele Vladimir Putin s-a întâlnit cu şefii serviciului secret intern FSB, fostul KGB.  

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Trebuie să detectăm şi să prevenim activităţile ilegale care încearcă să ne divizeze, să ne slăbească societatea, care folosesc separatismul, naţionalismul, neonazismul şi xenofobia ca arme. Mereu au fost folosite împotriva ţării noastre. 

Alertele de securitate au apărut după ce Ucraina a anunţat că pregăteşte o puternică contraofensivă de primăvară. 

În Bahmut, situația militară devine din ce în ce mai dificilă. Rusia spune că e deschisă negocierilor, dar nu renunță la regiunile anexate. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Pe direcţia Bahmut, situaţia este din ce în ce mai dificilă. Inamicul distruge constant tot ceea ce noi putem folosi pentru a ne apăra poziţiile, pentru a obţine un avantaj şi a asigura apărarea. Războinicii noştri care apără sectorul Bahmut sunt adevăraţi eroi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Finlanda îşi "blindează" frontiera: ridică un gard metalic, lung de 200 km la graniţa cu Rusia