Antena Meniu Search
x

Florin, un român paralizat, a cerut de pomană în Olanda chiar de la bărbatul care-l căuta să-l amendeze

Florin, un român paralizat, a cerut de pomană în Olanda chiar de la bărbatul care-l căuta să-l amendeze. Acestuia nu i-a fost deloc milă de românul în acaun cu rotile.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 09.03.2020, 12:02

Cerşetor român
Florin, un român paralizat, a cerut de pomană în Olanda chiar de la bărbatul care-l căuta să-l amendeze - trouw.nl
  • Un român a fost prins la cerşit în Haga, unde acest lucru e interzis.
  • Flroin e cu adevărat paralizat, autorităţile olandeze au verificat acest lucru.

Florin, un român paralizat, a cerut de pomană în Olanda chiar de la bărbatul care-l căuta să-l amendeze. Acestuia nu i-a fost deloc milă de românul în acaun cu rotile.

Un român care cerşea în Haga, chiar în faţa gării centrale, a cerut de pomană tocmai unui inspector al primăriei care urmăreşte cerşătorii prin oraş. Florin era într-un scaun cu rotile, cu o pătură peste genunchi. "Aveţi nişte bani şi pentru mine?", i-a spus el bărbatului, în engleză.

Întrebarea a fost pusă cui nu trebuie. Herman van der Meer, e de 25 de ani executor municipal la Haga, scrie Trouw. El și colegul său, Mounier Akachar, patrulează în blugi și jachetă, peste o vestă de protecţie, cu scopul de a descuraja cerșetorii. În oraş e interdicție de cerșit. 

Florin recunoaşte că a venit în Olanda să ceară pomană. În Mediaș, de unde provine, e complicat să trăieşti cu paralizia de care el suferă. În Olanda, spune că el câștigă patruzeci până la cincizeci de euro pe zi. Şi doarme într-o mașină în Utrecht.

Agenţii primăriei îl verifică pe internet şi descoperă că paralizia lui e reală. E trecut pe listele primăriei din Mediaş, încă din 2009, la persoane paralizate care beneficiază de gratuităţi. În ciuda acestui fapt, Florin nu scapă de amendă şi i se cere să nu mai cerşească în Haga.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Florin, un român paralizat, a cerut de pomană în Olanda chiar de la bărbatul care-l căuta să-l amendeze