Antena Meniu Search
x

O mână de ajutor! Fond de 500 de milioane de euro pentru Ucraina

Angela Merkel le întinde o mână liderilor ucraineni. În vizită la Kiev, cancelarul Germaniei a anunţat că va fi creat un fond de 500 de milioane de euro pentru a reconstrui zona din estul ţării

Vezi și

Angela Merkel le întinde o mână liderilor ucraineni. În vizită la Kiev, cancelarul Germaniei a anunţat că va fi creat un fond de 500 de milioane de euro pentru a reconstrui zona din estul ţării

De Ziua Naţională a Drapelului Ucrainean, cancelarul Germaniei a ajuns la Kiev. Angela Merkel a fost întâmpinată la palatul prezidenţial de Petro Poroşenko, liderul ucrainean, care i-a oferit în dar un buchet de flori.

Cei doi au discutat despre problemele de securitate din estul ţării. "Planurile cu privire la cum poate fi obţinută pacea sunt pe masă. Trebuie să fie luate acţiuni. Cred că partea ucraineană a luat multe iniţiative", a pus Merkel.

Cancelarul german şi preşedintele ucrainean au anunţat crearea unui fond special în valoare de 500 de milioane de euro pentru reconstruirea infrastructurii în regiunea Donbas, distrusă în conflictul cu separatiştii. Totodată, Merkel a afirmat că recunoaşterea unificării Crimeii cu Rusia poate fi periculoasă pentru Europa, întrucât creează un precedent ce încalcă coexistenţa paşnică în Europa.

Chiar în timpul vizitei lui Merkel, în estul ţării, se dădeau lupte grele. Cel puţin trei civili au murit în Doneţk, într-o nouă confruntare între rebeli şi soldaţii ucraineni.

Între timp, controversatele TIR-uri cu ajutoare ruseşti s-au întors acasă. Au lăsat încărcăturile la Luhansk şi au trecut graniţa spre Rusia. Decizia de a intra în Ucraina fără permisiunea Kievului şi fără a fi supravegheate de Crucea Roşie a fost văzută drept o invazie directă de către oficialii ucraineni şi a fost criticată dur de SUA, NATO şi ONU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » O mână de ajutor! Fond de 500 de milioane de euro pentru Ucraina