Antena Meniu Search
x

Fontana di Trevi a fost vandalizată! Un individ a colorat apa celebrei atracţii turistice din Roma, în roşu, în semn de protest

Seara trecută, un individ a colorat apa celebrei atracţii turistice din Roma, în roşu, în semn de protest.

Vezi și

Seara trecută, un individ a colorat apa celebrei atracţii turistice din Roma, în roşu, în semn de protest. Bărbatul, însă, nu a scăpat basma-curată şi a fost reţinut de poliţiştii italieni.

Sub ochii îngrijoraţi ai turiştilor care aruncau monede în celebra Fontana Di Trevi, individul a vărsat un recipient întreg cu vopsea roşie în pisicina principală a monumentului. 

Un martor al incidentului a postat scena în care bărbatul este escortat de Poliţie, pe reţelele de socializare. 

Diego Porta, şeful Poliţiei Locale din Roma: "Acestea sunt fapte care s-au mai întâmplat, deja, în această vară şi au fost făcute pentru a fi observate, chiar dacă el a spus că motivaţia a fost să ceară mai multă protecţie pentru ecologie."

Bărbatul a declarat că a recurs la acest gest în semn de protest faţă de corupţia şi mizeria din oraş. Oficialii din Roma evaluează, acum, posibilele daune asupra monumentului istoric. 

Claudio Parisi Presicce, administratorul Patrimoniului Cultural din Roma: "Cea mai mare daună este afectarea imaginii oraşului. Acum, trebuie să facem teste pentru tipul de pigment care a fost folosit, pentru a înţelege caracterul pagubelor materiale."

Incidentul a avut loc chiar în ziua deschiderea Festivalului de Film de la Roma. Nu este pentru prima oară când individul recurge la un asemenea gest.

În urmă cu aproape 10 ani, a vandalizat mai multe monumente din centrul Romei, inclusiv Treptele Spaniole, pe care le-a acoperit cu sute de mingi de plastic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Fontana di Trevi a fost vandalizată! Un individ a colorat apa celebrei atracţii turistice din Roma, în roşu, în semn de protest