Antena Meniu Search
x

Formula 1: Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, anulat din cauza inundaţiilor devastatoare

Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, a şasea etapă de Formula 1 a sezonului, care urma să se desfăşoare de vineri până duminică pe circuitul de la Imola, nu va avea loc în acest weekend din cauza inundaţiilor care au provocat cel puţin cinci morţi în această regiune din Italia, au anunţat miercuri organizatorii, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 17.05.2023, 16:06

circuitul de Formula 1 de la Imola
Formula 1: Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, anulat din cauza inundaţiilor devastatoare - Shutterstock (arhivă)

''În urma discuţiilor dintre Formula 1, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism, autorităţile competente, inclusiv miniştrii în cauză, preşedintele Auto Clubului italian, preşedintele regiunii Emilia Romagna, primarul oraşului şi promotorul, s-a luat decizia ca Marele Premiu să nu aibă loc la Imola'', se arată într-un comunicat al Formula One, fără a preciza dacă această cursă va fi reprogramată până la sfârşitul sezonului.

Matteo Salvini a propus anularea Marelui Premiu de Formula 1 de la Imola

Vicepremierul Italiei Matteo Salvini a propus miercuri anularea Marelui Premiu de la Imola, motivând solicitarea sa prin faptul că este nevoie de un efort total pentru a lupta împotriva inundaţiilor şi o aglomerare de vizitatori şi maşini spre circuit în acest weekend ar trebui evitată. Oficialul italian s-a aflat în contact cu autorităţile locale, organizatorii cursei de Formula 1, ca parte a responsabilităţilor sale de ministru al infrastructurii şi transportului.

Regiunea nordică Emilia Romagna, unde este situat circuitul de la Imola, s-a confruntat cu ploi torenţiale şi inundaţii în zilele trecute.

Boxele de la circuit au fost evacuate marţi, ca măsură de precauţie, iar Formula One a avertizat miercuri pe toată lumea să stea departe de circuit, ceea ce a dus la o întârziere a pregătirilor pentru cursă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Formula 1: Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, anulat din cauza inundaţiilor devastatoare