Antena Meniu Search
x

Video Fost membru al clanului mafiot Panella, asasinat în Italia. Un zidar român l-ar fi înjunghiat în plină stradă

Petre Lambru este român, are 57 de ani, lucrează ca zidar și locuiește împreună cu soția și cei trei copii în Ascoli Piceno, o comună din regiunea Marche, Italia. Vineri noapte, el a fost arestat de carabinieri, fiind acuzat că l-a ucis pe Franco Lettieri, un fost membru al clanului mafiot Panella.

De Veronica Micu la 17.01.2021, 12:03
Franco Lettieri, în vârstă de 56 de ani, a fost înjunghiat vineri seară, pe o stradă din centrul orașului Ascoli
Fost membru al clanului mafiot Panella, asasinat în Italia. Un zidar român l-ar fi înjunghiat în plină stradă - ilrestodelcarlino.it / cronachesalerno.it
  • După ce a fost lovit de două ori cu cuţitul, Franco Lettieri a făcut câţiva paşi pe via delle Stelle, apoi s-a prăbuşit pe caldarâm şi a murit după câteva minute. 

Franco Lettieri, în vârstă de 56 de ani, a fost înjunghiat vineri seară, pe o stradă din centrul orașului Ascoli Piceno.

După ce a fost lovit de două ori cu cuţitul, bărbatul a făcut câţiva paşi pe via delle Stelle, apoi s-a prăbuşit pe caldarâm şi a murit după câteva minute. 

Trupul său neînsufleţit zăcea pe stradă, acoperit cu o pătură din care putea fi întrezărit un hanorac albastru.

Atacul a avut loc la câţiva metri distanţă de casa bărbatului.

Potrivit publicaţiei Cronache Maceratesi, înainte de sfârşi pe caldarâm, Lettieri a reuşit să sune la poliţie. Mai mult, potivit jurnaliştilor italieni, bărbatul ar fi apucat să dezvăluie unui vecin numele atacatorului. 

Imagini video filmate la scurt timp după atac, AICI

Petre Lambru îl cunoştea pe Franco Lettieri

În scurt timp, carabinierii l-au identificat pe presupusul criminal, în persoana românului Petre Lambru. El a fost arestat, apoi dus la închisoarea Marino del Tronto, sub acuzația de omucidere voluntară. 

Se pare că românul se cunoștea cu victima, amândoi locuiau nu departe de locul unde a avut loc crima.

Rămâne de stabilit dacă cei doi erau singuri, în momentul atacaului, dar şi motivul care a dus la producerea tragediei.

Lettieri, fost membru al clanului mafiot Panella

Potrivit ANSA, Franco Lettieri - zis şi "O'Cacaglio" - era un fost colaborator al justiției.

În trecut, bărbatul de 56 de ani a fost implicat în unele fapte legate de crima organizată, fiind condamnat pentru asociere criminală. Cronache Salerno scrie, chiar, că bărbatul ar fi făcut parte, la un moment dat, din clanul mafiot Panella.

Franco Lettieri colaborase cu justiția şi, pentru o perioadă, a fost inclus în programul special de protecţie al martorilor. 

Se pare, însă, că atacul de vineri seară nu are nicio legătură cu trecutul infracţional al italianului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Fost membru al clanului mafiot Panella, asasinat în Italia. Un zidar român l-ar fi înjunghiat în plină stradă