Antena Meniu Search
x

Galerie foto Fost model brazilian, ucis pe frontul din Harkov. Povestea Thalitei, femeia care a luptat în trecut împotriva trupelor ISIS

Sfârşit tragic pentru un fost fotomodel brazilian. Thalita do Valle, o aliată a trupelor ucrainene a fost ucisă pe front, în timpul unui bombardament al armatei ruse, care a avut loc joia trecută în Harkov.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 06.07.2022, 17:32

Thalita, în vârstă de 39 de ani avea deja experiență în astfel de conflicte. Ea a participat la o misiune împotriva Statului Islamic în Irak, în urmă cu trei ani, potrivit înregistrărilor de pe canalul său de YouTube, scrie presa braziliană.

Model brazilian, ucis pe frontul din Ucraina

Experiența pe care a trăit-o atunci a fost consemnată într-o carte scrisă de Thalita în parteneriat cu un scriitor, spune familia. 

Pe frontul din Irak, ea a primit antrenament pentru a deveni lunetist și a se alătura unui grup cunoscut sub numele de „peshmerga”, expresie folosită de kurzi pentru a face referire la categoria de luptători din armata lor. Ea a înregistrat chiar şi o serie de imagini din timpul conflictului în perioda în care se afla la antrenamente în regiunea respectivă.

„Suntem pe traseu, pe drum, mergem spre front”, spune ea într-un videoclip filmat pe teritoriul irakian, în septembrie 2019. Ajuns acolo, ea a spus: „Băieți, acesta este frontul. Acolo are loc bătălia”. Apoi şi-a făcut apariţia în uniforma purtată de soldaţii din regiune.

Fratele Thalitei, Theo Rodrigo Viera, a spus că sora lui a fost o eroină care a salvat vieți și a participat la misiuni umanitare. Tot el a precizat că ea se afla în Ucraina, într-o misiune de salvare, de doar trei săptămâni și în acest interval supraviețuise unui bombardament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Fost model brazilian, ucis pe frontul din Harkov. Povestea Thalitei, femeia care a luptat în trecut împotriva trupelor ISIS