Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fost soldat britanic, consilier pentru Reuters, ucis într-un atac rusesc în Ucraina

Război în Ucraina. Bărbatul care a murit în atacul rusesc asupra unui hotel din Kramatorsk era un fost soldat britanic, nu un jurnalist. Potrivit agenţiei Reuters, Ryan Evans era consilier de securitate. Colabora cu Reuters din 2022 (de la începutul războiului din Ucraina) pentru a  "consilia  jurnaliști în probleme de securitate". În total, grupul de jurnalişti era format din şase persoane. Doi dintre ei se află acum în spital.

de Redactia Observator

la 26.08.2024 , 16:31

Fost soldat britanic, consilier pentru Reuters, ucis într-un atac rusesc în Ucraina
Fost soldat britanic, consilier pentru Reuters, ucis într-un atac rusesc în Ucraina - DW

Ryan Evans, un fost soldat britanic, care lucra pe post de consilier al agenţiei Reuters în probleme de apărare, a fost ucis sâmbătă în urma unui atac asupra unui hotel din oraşul Kramatorsk, regiunea Doneţk. Doi jurnalişti Reuters au fost răniţi în acelaşi atac.

Ryan Evans era membru al echipei Reuters care acoperă războiul din Ucraina. Lucra pe post de consilier de apărare pentru agenție şi a fost ucis după ce o rachetă a lovit hotelul Sapphire unde era cazat ca parte a unui grup de şase persoane, a anunțat Reuters într-un comunicat. Doi dintre jurnaliştii agenţiei au ajuns la spital, unul dintre ei a fost grav rănit.

Evans, care avea 38 de ani, a colaborat cu Reuters din 2022, consiliind jurnaliștii cu privire la probleme de apărare din întreaga lume, inclusiv în legătură cu Ucraina, Israel și Jocurile Olimpice de la Paris.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Ceilalți trei membri ai echipei Reuters care se aflau în hotel în momentul atacului sunt în siguranță, a transmis agenția. "Căutăm de urgență mai multe informații despre atac, lucrând inclusiv cu autoritățile din Kramatorsk și ne sprijinim colegii și pe familiile lor", a spus Reuters. "Trimitem cele mai profunde condoleanțe și gânduri familiei și celor dragi lui Ryan. Ryan a ajutat atât de mulți dintre jurnaliștii noștri să acopere evenimente din întreaga lume; ne va lipsi teribil de mult", a spus Reuters.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că hotelul a fost lovit de o rachetă rusească Iskander, o rachetă balistică care poate lovi la distanțe de până la 500 km. "Un hotel obișnuit a fost distrus de o rachetă rusească Iskander", a spus liderul ucrainean în discursul său duminică seară, adăugând că atacul a fost unul intenţionat şi planificat. Ministerul rus al Apărării nu a răspuns unei solicitări de a face comentarii.

Reuters transmite că nu a putut verifica în mod independent dacă racheta care a lovit hotelul a fost trasă de Rusia sau dacă a fost o lovitură deliberată asupra clădirii.  Autorităţile ucrainene din Donețk au declarat anterior într-o postare pe Telegram că au găsit cadavrul unui cetățean britanic sub dărâmăturile clădirii unui hotel din Kramatorsk. Hotelul a fost distrus sâmbătă la ora locală 22:35 cel mai probabil cu o rachetă Iskander-M, se arată în comunicat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Fost soldat britanic, consilier pentru Reuters, ucis într-un atac rusesc în Ucraina