Antena Meniu Search
x

Fostul cancelar german Gerhard Schröder, reacţie după ce a fost criticat pentru vizita la Moscova. "De ce mi-aş cere scuze?"

Gerhard Schröder, care se află în mijlocul unei anchete pentru legăturile sale cu Kremlinul, spune că nu are de ce să-și ceară scuze pentru prietenia cu liderul rus, Vladimir Putin.

de Antonia Roşu

la 04.08.2022, 14:38

Fostul cancelar german Gerhard Schröder, pus la zid din cauza prieteniei cu Putin
Fostul cancelar german Gerhard Schröder, pus la zid din cauza prieteniei cu Putin - Profi Media

Fostul cancelar german Gerhard Schröder a fost criticat din cauza unei întâlniri private cu liderul rus, Vladimir Putin. Acesta a plecat la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele Rusiei, raportează The Guardian.

Schröder a declarat presei germane într-un interviu că nu are de ce să își ceară scuze pentru prietenia sa cu Putin. Întâlnirea dintre cei doi a avut loc săptămâna trecută, în capitala Rusiei.

Germanul a fost supus unor critici vehemente din cauza afacerilor sale cu compania de gaze rusă, Gazprom. El se află în spatele construcției celor două conducte din Marea Baltică prin care se transportă gaz în Europa, una dintre ele fiind suspendată după invazia Ucrainei. Celălalt, Nord Stream 1, livrează doar 20% din nivelul de gaz.

Fostul cancelar ar putea fi exclus din partidul social-democraţilor

Pe acelaşi subiect

În acest moment, Schröder este anchetat de către partidul social-democraților. Acesta este membru încă din 1963, însă din cauza legăturilor sale cu Kremlinul și a refuzului său de a se distanța de Putin, ar putea fi exclus din partid.

Într-un interviu cu RTL, el nu a oferit niciun indiciu cu privire la judecata liderului rus. Cu toate acestea, a spus că, în urma discuțiilor sale cu Putin, consideră că tensiunile cu Rusia sunt „rezolvabile”, însă necesită mai multe negocieri pe care Germania și Franța ar trebui să le conducă.

Schröder recomandă sensibilitate din partea Occidentului faţă de Rusia

Acesta a declarat că soluţionarea conflictului solicită o mai mare manifestare a sensibilităţii din partea Occidentului față de „temerile Rusiei de a fi nu blocată” de către țări ostile, care „încă se hrănesc din evenimente istorice”. Schröder a recomandat Ucrainei să adopte un statut de neutralitate în stil austriac. El a spus că ambele părți trebuie să demonstreze dorința de a face compromisuri.

Întrebat de ce refuză să se distanțeze de Putin, Schröder a răspuns: „Cum ar ajuta pe cineva dacă m-aș distanța personal de Vladimir Putin? … Poate chiar aş putea fi de folos. Deci de ce mi-aș cere scuze?”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Fostul cancelar german Gerhard Schröder, reacţie după ce a fost criticat pentru vizita la Moscova. "De ce mi-aş cere scuze?"