Antena Meniu Search
x

Rușii au pus reflectoare radar lângă podul Antonov din Herson pentru a-l ascunde de rachetele HIMARS. ”Asta arată că se tem de armele Occidentului”

Ministerul Apărării din Marea Britanie a estimat în rapotul zilnic că forțele ruse probabil au amplasat reflectoare radar lângă podul Antonov, din Herson, avariat săptămâna trecuta de ucraineni şi închis circulaţiei. 

de Redactia Observator

la 04.08.2022, 12:47

Rușii au pus reflectoare radar lângă podul Antonov din Herson pentru a-l ascunde de rachetele HIMARS. ”Asta arată că se tem de armele Occidentului”
Rușii au pus reflectoare radar lângă podul Antonov din Herson pentru a-l ascunde de rachetele HIMARS. ”Asta arată că se tem de armele Occidentului” - ТРУХА

”Unitățile de rachete și artilerie ale Ucrainei continuă să ţintească poziţiile-cheie ale armatei ruse, grupurile de personal, bazele de sprijin logistic și depozitele de muniții. Este foarte probabil ca acest lucru să aibă un impact asupra logisticii de aprovizionare a armatei ruse și va pune presiune asupra elementelor rusești de sprijinire a luptei.

Pe 3 august 2022, primul vas cu cereale ucrainene a sosit în strâmtoarea Bosfor, după ce a tranzitat Marea Neagră de la Odessa. Este aproape sigur că succesul acestui tranzit va duce la transporturi mai frecvente în ambele sensuri.

Este aproape sigur că forțele ruse au poziționat reflectoare radar piramidale în apă lângă podul rutier Antonov recent avariat și lângă podul feroviar de lângă acesta. Ambele traversează râul Dnipro în Herson, sudul Ucrainei.

Reflectoarele sunt folosite pentru a ascunde podul de radare și de sistemele de țintire ale rachetelor. Acest lucru arată amenințarea pe care o simte Rusia din cauza gamei și preciziei sporite a sistemelor furnizate de Occident.”, a arătat Ministerul Apărării din UK.

Pe acelaşi subiect

Rușii au folosit același sistem pentru a masca podul din Crimeea

Potrivit canalului de Twitter ucrainean ТРУХА, rușii au folosit același sistem de reflectoare pentru a masca podul din Crimeea. 

”În apropierea podului Antonov, rușii au construit poduri de pontoane și au instalat o trecere cu feribotul. În plus, imaginile surprinse de satelitului Planet arată reflectoare radar amplasate de-a lungul ambelor poduri, care ies din apă și strălucesc ca un pom de Crăciun în imaginile Sentinel SAR.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cu reflectoare similare, rușii au mascat deja Podul din Crimeea și sistemul de apărare antirachetă Pantsir-S1 de pe Insula Șerpilor. Așa încearcă ei să prevină atacurile cu rachete ucrainene asupra podurilor de pontoane și feriboturilor.

Este foarte interesant cât de eficiente sunt reflectoarele radar împotriva rachetelor HIMARS, cărora le lipsește radarul și sunt ghidate de INS și GPS”, scrie ТРУХА.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Rușii au pus reflectoare radar lângă podul Antonov din Herson pentru a-l ascunde de rachetele HIMARS. ”Asta arată că se tem de armele Occidentului”