Antena Meniu Search
x

Video Fostul premier bulgar Boiko Borisov a fost arestat. Ce acuzații grave i se aduc. Avocat: "Sunt șocat"

Fostul premier bulgar Boiko Borisov a fost arestat. În prezent lider al celui mai mare partid de opoziţie de la Sofia, demnitarul ar fi deturnat fonduri europene. Peste 120 de investigaţii au fost deschise de către Parchetul European pentru fapte de corupţie. În arest au ajuns şi mai mulţi apropiaţi ai lui Borisov, demnitari din fostul guvern. 

de Redactia Observator

la 18.03.2022, 21:50

Vezi și

Zeci de poliţişti i-au percheziţionat fostului premier bulgar reşedinţa de lux din Sofia. Anchetatorii au răscolit casa şi au căutat informaţii care să-i ajute în acest caz. Procurorii îl acuză că, profitând de funcţia sa şi de putere, ar fi deturnat banii europeni obţinuţi pentru agricultură, construcții şi achiziții publice. 

Menko Menkov, avocatul lui Boiko Borisov: În jurul orei 20.00 intră în casă o mulţime de civili? Nimeni nu știe ce fel de polițiști sunt. Nu au nicio explicație, vin și încep o percheziție urgentă. Ce sunt aceste percheziții urgente?

După mai bine de două ore de cercetări, Boiko Borisov a ieşit încătuşat din locuinţă

În arest l-au urmat şi alţi membrii ai partidului său - fostul ministru de Finanţe, dar şi fostul șef al comisiei de buget. Cu toţii, spun procurorii, ar fi construit un sistem elaborat de fraudare a banilor europeni. 

Pe acelaşi subiect

Menko Menkov, avocatul lui Boiko Borisov: Sunt șocat. Cum este posibil în secolul 21 ca poliția să raporteze că cineva a fost reținut înainte de a fi reținut?

În prezent lider al celui mai mare partid de opoziţie, Borisov a câştigat de cinci ori alegerile începând din anul 2009 şi a condus de trei ori guvernul de la Sofia. Numele său a fost de multe ori legat de fapte de corupţie, dar nu a fost niciodată acuzat oficial până acum. 

Kiril Petkov, premier Bulgaria: Faptele de ieri arată că nimeni nu este deasupra legii în Bulgaria. Și eu am fost interogat și am dat declarații, în acest moment de când sunt controale de la Euro procuratură.

Cel mai recent scandal este din iunie 2020, când câteva poze cu Boiko Borisov făceau înconjurul lumii. Premier în funcţie la acea dată, demnitarul a fost fotografiat dormind lângă o noptieră plină cu bani şi câteva lingouri de aur. Aproape avea şi o armă. Luat la întrebări, demnitarul n-a găsit vreo explicaţie şi l-a acuzat pe preşedintele ţării că îl spionează cu o dronă. 

Bulgaria are probleme mari cu corupția

Procurorii europeni spun acum că ancheta ar fi pornit după ce au primit un număr record de plângeri care ar fi reclamat corupţia uriaşă din Bulgaria. Foştii colaboratori ai lui Borisov spun că duşmanii politici ar fi însă în spatele acestor investigaţii.

Tomislav Donchev, fost viceprim-ministru bulgar: Din păcate, trebuie să spun, nu cred lista lungă de acuzații din ultimul an pe care a făcut-o Ministerul de Interne.

Daniel Mitov, fost ministru bulgar de Externe: Explicația nu poate fi alta decât că aceasta este doar o criză de PR a guvernului.

Toţi cei vizaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să ajungă în faţa unui judecător.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Fostul premier bulgar Boiko Borisov a fost arestat. Ce acuzații grave i se aduc. Avocat: "Sunt șocat"