Antena Meniu Search
x

Fotograful care colindă lumea, ca să lupte contra obezităţii

Alimentaţia copiilor nu stârneşte doar atenţia nutriţioniştilor, ci şi a... fotografilor. Pentru că obezitatea este un subiect tot mai dezbătut la nivel global.

Vezi și

Alimentaţia copiilor nu stârneşte doar atenţia nutriţioniştilor, ci şi a... fotografilor. Pentru că obezitatea este un subiect tot mai dezbătut la nivel global, un fotograf american s-a hotărât să facă o călătorie în întreaga lume pentru a vedea ce mănâncă cei mici într-o săptămână.

Dincolo de un simplu regim alimentar, fotografiile americanului Gregg Segal surprind perfect stilurile de viaţă diferite pe care le au copiii din întreaga lume. De exemplu, despre fetiţa din această fotografie Gregg povesteşte că are un regim alimentar mai sănătos decât mulţi copii din clasa de mijloc a Indiei, care îşi permit să mănânce în oraş. Bamă sau Okra cum este cunoscută în vest, o plantă foarte nutritivă, cartofi fierţi la foc mic în curry şi pită. Este meniul de seară pregătit de familia modestă din India, al cărei venit zilnic nu depăşeşte, atenţie, cinci dolari. Cu toate astea, alimentaţia lor este foarte sănătoasă. 

De altfel, în 2015 specialiştii de la Universitatea Cambridge au identificat, în urma unui studiu, care sunt ţările în care se mănâncă cel mai sănătos. 9 din 10 sunt de pe teritoriul Africii, acolo unde legumele, fructele şi tot felul de mirodenii sunt produse la nivel local, iar mesele sunt gătite acasă. Asta în contrast cu Statele Unite, unde aproape 60% din caloriile pe care le consumă o persoană provin din mâncăruri ultra procesate şi doar 1% din legume. 

Este şi surpriza pe care a avut-o fotograful când a descoperit că în ţările mai sărace nu se mânâncă neaparat mai prost, ci mai sănătos. India este exemplul perfect, după cum subliniam la început. 

În ciuda gradului de conştientizare din SUA cu privire la problemele cauzate de un regim alimentar nesănătos, schimbările nu s-au produs pe scare largă încă. Obezitatea este un fenomen cu o amploare. Acum 40 de ani, unul din 40 de copii era obez. Astăzi, 10 din 40 sunt. 

Iar semnalul de alarmă tras de Gregg Segal, de campania sa mai exact, vizează părinţii din întreaga lume. Fotografiile sale sunt o radiografie a stilurilor de viaţă de pretutindeni, dar şi a consecinţelor fenomenului de globalizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Fotograful care colindă lumea, ca să lupte contra obezităţii