Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Francezii îşi aleg parlamentarii. Peste 47 de milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne

Francezii îşi aleg astăzi parlamentarii, în primul tur al alegerilor legislative. Opt mii de candidaţi sunt înscrişi pentru unul dintre cele 577 de mandate de deputat în Adunarea Naţională a Franţei.

de Redactia Observator

la 12.06.2017 , 00:23

Francezii îşi aleg astăzi parlamentarii, în primul tur al alegerilor legislative. Opt mii de candidaţi sunt înscrişi pentru unul dintre cele 577 de mandate de deputat în Adunarea Naţională a Franţei.

Peste 47 de milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne în mai puţin de o oră. Marele favorit în sondaje este partidul preşedintelui francez, La Republique En Marche.

Scopul lui Emmanuel Macron este de a înnoi clasa politică din Franţa prin propunerea de oameni fără experienţă în politică în camera inferioară a Parlamentului.

Vezi și

Luna trecută, preşedintele a creat o mulţime de controverse după ce a anunţat lista cu candidaţii la alegeri.

Printre aceştia se numără un fost toreador, un geniu în matematică dar şi un pilot care a luptat în Siria. Nume care au lăsat o parte dintre francezi indecisă. 

Chiar şi aşa, statisticile arată formaţiunea politică a preşedintelui ca fiind învingătoare. Potrivit sondajului Ipsos Sopra Steria, partidul lui Macron ar obţine 31 % din voturi, încă în primul tur.

Sondajul arată că formaţiunea En Marche ar câştiga între 397 şi 427 dintre cele 577 de locuri în Adunarea Naţională a Franţei.

Dacă previziunile se vor concretiza, va fi una dintre cele mai mari majorităţi parlamentare din ultimii aproape 50 de ani.

Peste 47 de milioane de alegători sunt chemaţi la urne, însă tot potrivit sondajelor de opinie, absentismul ar putea atinge cote record.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Francezii îşi aleg parlamentarii. Peste 47 de milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne