Antena Meniu Search
x

Francezii, nevoiți să prezinte certificatul sanitar Covid pentru a putea intra în mall-uri. "Nu avem multe opțiuni, nu mă deranjează"

Mallurile din Paris şi părţi mari din Franţa trebuie să ceară clienţilor să prezinte permisul de sănătate pentru Covid-19, guvernul sporind presiunea asupra oamenilor pentru a se vaccina, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 17.08.2021, 09:21

Francezii, nevoiți să prezinte certificatul sanitar Covid pentru a putea intra în mall-uri. "Nu avem multe opțiuni, nu mă deranjează"
Francezii, nevoiți să prezinte certificatul sanitar Covid pentru a putea intra în mall-uri. "Nu avem multe opțiuni, nu mă deranjează" - Profimedia Images

Cerinţa de a arăta dovada vaccinării sau a unui test negativ se aplică tuturor mallurilor cu o suprafaţă mai mare de 20.000 de metri pătraţi, în regiunile în care rata de incidenţă a Covid-19 este mai mare de 200 de cazuri la 100.000 de cetăţeni pe săptămână.

Măsura va afecta în principal centrele de vânzare cu amănuntul din sudul ţării - care are o rată de incidenţă mai mare - dar, în urma unei decizii a prefecturii regionale din weekend, măsura se va aplica şi mallurilor şi magazinelor universale din Paris, între care se află Galeries Lafayette şi Printemps.

Bilanț zilnic, în creștere

Noile infecţii zilnice au crescut de la o medie pe şapte zile mai mică de 2.000 la sfârşitul lunii iunie la aproape 24.000.

Luni, majoritatea cumpărătorilor au arătat de bunăvoie permisul de sănătate, văzându-l ca pe o problemă minoră care va permite reluarea vieţii normale.

”Din păcate, nu avem multe alte opţiuni în acest moment, aşa că nu mă deranjează”, a declarat pensionarul parizian Frederic Gaide, în faţa magazinului universal Printemps.

Începând din această săptămână, poliţiştii vor deveni tot mai duri la aplicarea obligativităţii de prezentare a permisului de sănătate în restaurante, trenuri şi spaţii publice interioare, după ce au fost îngăduitori când a fost introdus pentru prima dată săptămâna trecută.

În timp ce au existat puţine informaţii privind cazuri de clienţii care încercau să eludeze regula, unii proprietari de restaurante s-au plâns de timpul pierdut în timp ce clienţii au încercat să-şi găsească permisul de sănătate.

"Este nevoie de timp pentru a debloca telefonul, pentru a găsi aplicaţia, pentru a o deschide şi pentru a găsi codul QR. Partea de scanare funcţionează foarte bine, dar fiecare pas înainte de aceasta necesită timp", a spus Ewa Fontaine, la restaurantul din Paris Le Mesturet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Dacă v-aţi achiziţiona o maşină nouă, aţi opta pentru un autoturism electric?
Observator » Stiri externe » Francezii, nevoiți să prezinte certificatul sanitar Covid pentru a putea intra în mall-uri. "Nu avem multe opțiuni, nu mă deranjează"