Antena Meniu Search
x

Zi decisivă în Hexagon! Franţa îşi alege preşedintele, iar oamenii au ieşit în număr mare la vot

În mai puţin de două ore vom afla dacă francezii au ales echilibrul sau extremismul. Favoritul, până în acest moment este centristul Emmanuel Macron, care se bucură de sprijinul alegătorilor, dar şi de cel al actualului preşedinte, Francois Hollande.

Vezi și

În mai puţin de două ore vom afla dacă francezii au ales echilibrul sau extremismul. Favoritul, până în acest moment este centristul Emmanuel Macron, care se bucură de sprijinul alegătorilor, dar şi de cel al actualului preşedinte, Francois Hollande.

Cu zâmbetul pe buze şi plin de optimism, principalul favorit, centristul Emmanuel Macron, a mers la vot alături de soţia sa, în oraşul Le Touquet.

Ceva mai tăcută, contracandidata de extremă dreapta, Marine Le Pen nu a dat presei nicio declaraţie.

La Paris, dar şi în alte oraşe franceze, majoritatea alegătorilor au votat cu centristul Macron. Unii, doar împotriva lui Le Pen.

Cea mai importantă zi pentru francezi, nu a fost însă, lipsită de incidente. Mai multe reprezentante femen s-au dezbrăcat şi au protestat faţă de Marine Le Pen. După încăierări cu forţele de ordine, o activistă a fost arestată.

Incidente au fost şi la Luvru. Poliţiştii au evacuat toţi oamenii de pe esplanada muzeului din cauza unui pachet suspect.

Emmanuel Macron este susţinut şi de actualul preşedinte al Franţei, Francois Hollande. Cel care a promis de alfel că atacul informatic în urma căruia pe internet au fost postate mii de documente interne ale campaniei lui Macron nu va rămâne nepedepsit.

Pentru asta au votat şi francezii stabiliţi în România.

Iar cei mai mulţi francezi gândesc la fel. Ultimele sondaje îl arată deja victorios pe candidatul centrist.

Tânăr, arătos, carismatic şi cu un aer de premiant al clasei, centristul Emmanuel Macron are 39 de ani. Ar putea deveni astfel cel mai tânăr conducător al Franţei, după Napoleon, la braţ, cu una dintre cele mai atipice posibile prime doamne.

A cunoscut-o pe Brigitte Trogneux pe scena de la şcoală. Era actor în piesele scrise de Brigitte.

Când el a împlinit 18 ani, nimic nu le-a mai stat în cale. Brigitte are 64 de ani, trei copii şi 7 nepoţi.

Fost bancher, Macron a strâns mai multă avere decât experienţă politică. N-a ajuns actor, dar a păstrat aerul de rock-star cu care electrizează mulţimile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Zi decisivă în Hexagon! Franţa îşi alege preşedintele, iar oamenii au ieşit în număr mare la vot