Antena Meniu Search
x

Franţa introduce noi măsuri de relaxare a restricţiilor anti-COVID cu ocazia sărbătorilor de iarnă

În prag de sărbători, Franţa va mai relaxa restricţiile impuse pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Declaraţia a fost făcută chiar de premierul ţării, Jean Castex. De asemenea, acesta a declarat şi faptul că vaccinul o să fie gratuit pentru francezi.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 04.12.2020, 07:52

Vaccinul o să fie gratuit pentru francezi
Premierul Jean Castex a anunţat noi măsuri de relaxare în Franţa - Profimedia Images
  • Franţa va relaxa măsurile impuse pentru limitarea transmiterii comunitare a coronavirusului
  • Premierul Jean Castex a specificat că vaccinul o să fie gratuit pentru francezi

Jean Castex a anunţat noi măsuri de relaxare în Franţa. Premierul a declarat că autorităţile pregătesc deja planul pentru administrarea vaccinului anticoronavirus. 

Premierul Franţei a specificat că lăcaşurile de cult îşi vor putea desfăşura activităţile cu public, doar cu condiţia distanţării sociale în interior. În plus, el a mai menţionat că vor fi permise evenimentele private, însă nu vor putea participa mai multe de şase persoane. Circulaţia persoanelor între regiuni va fi permisă, dar cu respectarea reglementărilor sanitare.

Premierul Franţei: ''Situaţia epidemică se îmbunătăţeşte''

Jean Castex a mai adăugat că situaţia din ţară pare să se îmbunătăţească. 

''Situaţia epidemică se îmbunătăţeşte în Franţa. Numărul cazurilor pozitive se diminuează. Presiunile asupra spitalelor se ameliorează progresiv'', a declarat premierul. 

El a afirmat că vaccinarea va fi o parte importantă a luptei colective împotriva pandemiei de coronavirus. Vaccinul va fi gratuit în Franţa, potrivit mediafax.ro, citând Le Figaro. 

''Vaccinul este rezultatul mobilizării inedite şi excepţionale a întregii comunităţi ştiinţifice mondiale pentru a răspunde la această pandemie. Acest efort de cercetare fără precedent a condus la peste o sută de proiecte. În următoarele zile şi înainte de 29 decembrie, Agenţia Europeană a Medicamentului se va pronunţa asupra introducerii pe piaţă a vaccinurilor produse de companiile Pfizer şi Moderna'', a subliniat Jean Castex.

Premierul Franţei a anunţat semnarea a şase contracte pentru distribuirea vaccinurilor anticoronavirus.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat în urmă cu câteva zile că restricţiile antiepidemice vor fi relaxate, iar carantina generală s-ar putea încheia pe 15 decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Franţa introduce noi măsuri de relaxare a restricţiilor anti-COVID cu ocazia sărbătorilor de iarnă