Antena Meniu Search
x

Franța nu va boicota Jocurile Olimpice de la Beijing, anunţă ministrul francez al Educației

Franța nu va urma exemplul altor guverne occidentale și nu va lansa un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, deși trebuie condamnate încălcările drepturilor omului în China, a declarat joi Ministrul Educației.

de Redactia Observator

la 09.12.2021, 20:50

Jocurile Olimpice de la Beijing
Franța nu va boicota Jocurile Olimpice de la Beijing, anunţă ministrul francez al Educației - Shutterstock

Până acum, patru state au anunţat boicotarea evenimentului sportiv

Statele Unite, Canada, Australia și Marea Britanie au declarat săptămâna aceasta că oficialii guvernelor lor nu vor participa la Jocuri pentru a transmite Chinei un mesaj cu privire la situația drepturilor omului.

"În ceea ce privește un boicot diplomatic... Franța nu o va face", a declarat Ministrul Educației, Jean-Michel Blanquer, la BFM TV, citat de Reuters. "Sportul este o lume în sine, care trebuie să fie protejată de interferențele politice".

Ministrul Sportului, Roxana Mărgineanu, va participa la Jocurile Olimpice de la Beijing, a precizat el. Dar a spus că este corect ca încălcările drepturilor omului în China să fie condamnate. Ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a fost mai rezervat și a declarat că Parisul ar trebui să adopte o poziție comună cu alte capitale ale Uniunii Europene, relatează news.ro.

Pe acelaşi subiect

Vorbind la o conferință de presă comună cu omologul său german Annalena Baerbock la Paris, Le Drian a spus că este nevoie de o poziție europeană comună în ceea ce privește problema boicotării diplomatice a Jocurilor de la Beijing.

Baerbock a cerut, de asemenea, ca UE să adopte o poziție comună. Ea a precizat că este vorba despre cazul jucătoarei chineze de tenis Peng Shuai, a cărei locație a devenit un subiect de îngrijorare internațională în urma acuzațiilor sale de agresiune sexuală din partea unui fost vicepremier al Chinei.

"Atunci când o femeie ridică un astfel de reproș, acesta trebuie să fie auzit într-un context internațional. Trebuie să urmărim cazul și să ajungem la un răspuns comun", a declarat Baerbock în timpul primei sale călătorii în străinătate în calitate de ministru de externe.

Parisul urmează să găzduiască Jocurile Olimpice de vară în 2024.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri externe » Franța nu va boicota Jocurile Olimpice de la Beijing, anunţă ministrul francez al Educației