Antena Meniu Search
x

Canada, a patra ţară care boicotează Jocurile Olimpice de la Beijing, din cauza încălcării drepturilor omului

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat, miercuri, că ţara sa va boicota diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din 2022.

de Redactia Observator

la 08.12.2021, 22:44

Canada, a patra ţară care boicotează Jocurile Olimpice de la Beijing - Hepta

Canada, printre statele care critică Beijingul

“Suntem profund îngrijoraţi de încălcările drepturilor omului de către guvernul chinez”, a spus Trudeau.

Până acum, au mai anunţat un boicot diplomatic Jocurile Olimpice de anul viitor SUA, Australia şi Marea Britanie din cauza problemelor cu privire la respectarea drepturilor omului de către China.

Miercuri, preşedintele CIO, Thomas Bach, a reafirmat neutralitatea politică a forului pe care îl conduce, fără să poată însă evita subiectul boicotului diplomatic şi cazul Peng Shuai.

Pe acelaşi subiect

“Prezenţa oficialilor este o decizie pur politică. Pentru CIO se aplică principiul neutralităţii. Noi suntem preocupaţi de sportivii care sunt susţinuţi de guvernul lor, restul este politică”, a afirmat el în ceea ce priveşte anunţurile legate de boicotul politic.

Despre cazul Peng Shuai, Bach a declarat că va continua să ţină legătura cu aceasta. Conştient de criticile venite după discuţiile cu sportiva, mai ales pentru că acestea s-au desfăşurat în prezenţa unor oficiali chinezi, Bach a amintit că nu este uşoară stabilirea unei relaţii de încredere prin apel video, însă a subliniat că trebuia să se asigure de integritatea fizică a sportivei.

Există încă o mare îngrijorare în lumea sportului cu privire la soarta lui Peng Shuai, fost număr unu mondial la dublu, care a dispărut la câteva săptămâni după ce a acuzat un fost înalt oficial al regimului chinez de viol. Reapariţia sa în public, orchestrată de mass-media de stat chineză, nu a fost suficientă pentru a linişti apele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Canada, a patra ţară care boicotează Jocurile Olimpice de la Beijing, din cauza încălcării drepturilor omului