Antena Meniu Search
x

Franţa rămâne în alertă maximă

La trei zile de la uciderea celor 3 terorişti, Franţa rămâne în alertă maximă. În Paris, mii de poliţişti patrulează pe străzi, iar şcolile şi lăcaşurile de cult evreieşti sunt considerate posibile ţinte

Vezi și

La trei zile de la uciderea celor 3 terorişti, Franţa rămâne în alertă maximă. În Paris, mii de poliţişti patrulează pe străzi, iar şcolile şi lăcaşurile de cult evreieşti sunt considerate posibile ţinte

În acest timp, anchetatorii sunt pe urmele unui complice al celor 3 terorişti, deşi nu au dat detalii despre el. De dimineaţă, Ministerul de Interne francez a difuzat , în premieră, şi primele imagini din timpul operaţiunilor de salvare de vinerea trecută.

Duşi pe braţe, unii răniţi, alţii nu, ostaticii de la magazinul evreiesc sunt în stare de şoc. Cinci ore au fost ţinuţi sub teroare de un individ înarmat până în dinţi. După ce a omorât cu sânge rece 3 oameni, Amedy Coulibaly a fost şi el ucis în timpul operaţiunii de salvare. Anchetatorii spun însă că bărbatul de 32 de ani a avut, cu siguranţă, un complice. Victime nevinovate, aceşti oameni sunt, acum, şi unii dintre cei mai importanţi martori.

În alertă maximă, poliţiştii francezi au primit ordin să poarte, în permanenţă, armele la ei şi să nu aibă activitate pe reţelele de socializare.

Considerate posibile ţinte, şcolile şi lăcaşurile de cult evreieşti beneficiază acum de măsri suplimentare de securitate. 5000 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi numai în Paris să le asigure paza. Într-un video apărut ieri pe internet, Amedy Coulibaly făcea referire la comiterea de noi atentate.

Alerta de securitate va fi menţinută la gradul de atentat în regiunea Île-de-France.

În apartamentul bărbatului, anchetatorii au găsit mai multe detonatoare, patru pistoale, un revolver, muniţie, dar şi grenade lacrimogene. Una dintre arme ar fi fost folosită în cel de-al treilea atac din capitala Franţei, asupra bărbatului care făcea jogging.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Franţa rămâne în alertă maximă