Antena Meniu Search
x

Foto Franz Beckenbauer a murit. Der Kaiser, legendă a fotbalului german, avea 78 de ani

Fostul fotbalist Franz Beckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani, anunță publicația germană Bild. Legenda lui Bayern München şi a naţionalei Germaniei a pierdut lupta cu o boală necruţătoare. Franz Beckenbauer a fost un fotbalist și antrenor german de renume mondial, considerat unul dintre cei mai mari fundași din istoria fotbalului.

de Redactia Observator

la 08.01.2024, 18:53

Cel mai mare jucător din istoria fotbalului german a încetat din viață luni, potrivit informațiilor din presa germană. Franz Beckenbauer, campion mondial în 1974, avea 78 de ani.

Fostul internaţional german era bolnav de ceva timp. Orb de ochiul drept și slăbit în urma mai multor operații pe cord, starea sa de sănătate dăduse motive de îngrijorare în ultimele săptămâni.

Un documentar despre cariera sa urma să fie difuzat în Germania chiar pe 8 ianuarie. În trailer, veștile date de fratele său, Walter, nu erau bune. "Dacă aș spune că este bine, aș minți, iar mie nu-mi place să mint. Nu se simte bine, este în permanență într-o stare oscilantă", a dezvăluit el.

Legenda lui Bayern Munchen, care a jucat și la Hamburg și New York Cosmos, a câștigat de două ori Balonul de Aur, în 1972 și 1976.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cine a fost Franz Beckenbauer

Franz Beckenbauer a fost unul dintre cei mai remarcabili fotbaliști și antrenori germani din istoria sportului. Născut în 1945, el a devenit cunoscut pentru calitățile sale excepționale ca fundaș și pentru abilitatea sa de a conduce echipa pe teren.

A strălucit la Bayern München, fiind o parte crucială a echipei care a câștigat multiple titluri și trofee europene, inclusiv Cupa Campionilor Europeni.

Franz Beckenbauer a murit. Der Kaiser, legendă a fotbalului german, avea 78 de ani

Profimedia Images

La nivel internațional, Beckenbauer a fost un pilon al echipei naționale a Germaniei, câștigând Cupa Mondială în 1974 ca jucător și apoi repetând succesul ca antrenor în 1990.

Apelat "Der Kaiser" (Împăratul) pentru dominația și influența sa asupra fotbalului, Beckenbauer a reușit să redefinească rolul unui fundaș, aducând eleganță și inteligență în joc. După retragerea sa din fotbalul activ, s-a transformat într-un antrenor de succes, modelând strategii și echipe remarcabile. Beckenbauer a fost și un lider în afara terenului, contribuind la organizarea și succesul Cupei Mondiale din 2006 în Germania în calitate de președinte al comitetului de organizare.

În întreaga sa carieră, Franz Beckenbauer a reprezentat un exemplu de profesionalism și excelență, marcând istoria fotbalului prin contribuțiile sale inestimabile ca jucător și antrenor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Franz Beckenbauer a murit. Der Kaiser, legendă a fotbalului german, avea 78 de ani