Antena Meniu Search
x

Galerie foto Jenni Hermoso, mărturie în legătură cu sărutul de la Cupa Mondială: "nu a fost consimţit". Câţi ani de închisoare riscă Luis Rubiales

Jenni Hermoso, care a fost sărutată cu forţa de preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, a fost audiată, marţi dimineaţă, de judecătorul însărcinat cu acest caz la Audiencia Nacional din Madrid, scrie news.ro.

de Redactia Observator

la 03.01.2024, 22:35

Vezi și

Sărutată cu forţa de fostul şef al fotbalului spaniol, campioana mondială Jenni Hermoso a declarat, marţi, în faţa justiţiei, că sărutul "nu a fost niciodată consimţit" şi că a fost supusă unei presiuni intense.

Fotbalista Jenni Hermoso a depus mărturie în instanţă în legătură cu scandalul sărutului de la Cupa Mondială

Programată iniţial pentru 28 noiembrie, mult aşteptata audiere a lui Hermoso, care a depus o plângere împotriva lui Rubiales în septembrie, a fost amânată din cauza unor probleme de programare "Totul este acum în mâinile justiţiei, asta este tot ce pot spune", a declarat jucătoarea în faţa presei la ieşirea din sala de judecată, afirmând laconic că "totul a decurs bine".

Potrivit unei surse judiciare, jucătoarea a reiterat în biroul judecătorului că sărutul "nu a fost niciodată consimţit". Ea a mai spus că a fost victima unei "hărţuiri" din partea lui Rubiales şi a anturajului său după câştigarea titlului mondial de la Sydney, ceea ce i-a "afectat viaţa, creându-i o situaţie de nelinişte şi tristeţe", a adăugat sursa citată.

Pe acelaşi subiect

Luis Rubiales riscă 4 ani de închisoare

Acuzat de "agresiune sexuală" şi de infracţiunea de "constrângere" pentru că ar fi exercitat presiuni asupra lui Hermoso, Luis Rubiales a fost deja audiat de judecător în septembrie. De atunci, i s-a interzis să se apropie la mai puţin de 200 de metri de jucătoare. Alte trei persoane, printre care fostul antrenor al echipei naţionale feminine spaniole, Jorge Vilda, au fost de asemenea inculpate în acest caz de către judecătorul de instrucţie.

De la o reformă recentă a Codului penal spaniol, un sărut neconsimţit poate fi considerat agresiune sexuală, o categorie penală care include toate tipurile de violenţă sexuală. Potrivit procuraturii, pedepsele pentru Rubiales variază de la o simplă amendă până la patru ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Jenni Hermoso, mărturie în legătură cu sărutul de la Cupa Mondială: "nu a fost consimţit". Câţi ani de închisoare riscă Luis Rubiales