Antena Meniu Search
x

Fratele unui fost jucător de rugby a împușcat mortal doi bărbați care jefuiau o biserică din Africa de Sud

Pieter van der Westhuizen, fratele fostului mare jucător de rugby sud-african Joost van der Westhuizen, a împușcat mortal doi bărbați care intenționau să jefuiască o biserică, duminică dimineața.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 27.07.2020, 18:31

  • Pieter van der Westhuizen este un fost ofițer de poliție.
  • Joos van der Westhuizen, fratele lui Pieter, a murit înainte de a împlini 46 de ani.

Pieter van der Westhuizen, fost ofițer de poliție, participa la slujba de duminică dimineața de la biserica din Wierdapark, în apropiere de Pretoria, Africa de Sud.

Conform News 24, care citează Netwerk 24, în timpul slujbei, trei bărbați au intrat în biserică și au pus un pistol la tâmplă pastorului care ținea slujba, solicitându-i bani.

Van der Westhuizen, posesor al unei arme de foc, a intervenit și a fost implicat într-o serie de împușcături cu cei trei atacatori.

Experiența acumulată în 13 ani ca ofițer de poliție l-a făcut pe fratele lui Joost van der Westhuizen să tragă mai repede decât rivalii săi.

Fostul ofițer de poliție i-a împușcat mortal pe doi dintre atacatori și l-a pus pe fugă pe al treilea.

Anchetat inițial pentru uciderea celor doi atacatori, Pieter van der Westhuizen a scăpat de punerea sub acuzare, stabilindu-se că era în legitimă apărare și că astfel a salvat celelalte persoane aflate în biserică.

Joost van der Westhuizen, fratele lui Pieter, a fost considerat unul dintre cei mai buni rugbiști din istorie, fiind considerat de mulți specialiști drept cel mai bun jucător pe postul său, acela de mijlocaș la grămadă.

Joost van der Westhuizen a murit înainte de a împlini 46 de ani, el fiind diagnosticat încă din 2011 cu scleroză amiotrofică laterală, o boală mortală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Fratele unui fost jucător de rugby a împușcat mortal doi bărbați care jefuiau o biserică din Africa de Sud