Antena Meniu Search
x

Fraţii Lupu, condamnaţi în Anglia pentru sclavie modernă, îşi ţineau victimele în condiţii greu de imaginat

Trei fraţi români, Alexandru, Grigore şi Valentin Lupu au fost condamnaţi în total, în Anglia, la 28 de ani de închisoare pentru sclavie modernă, iar acum ies la iveală detalii tulburătoare despre modul în care cei trei se purtau cu victimele lor.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 24.06.2019, 18:58

Trei fraţi români, Alexandru, Grigore şi Valentin Lupu au fost condamnaţi în total, în Anglia, la 28 de ani de închisoare pentru sclavie modernă, iar acum ies la iveală detalii tulburătoare despre modul în care cei trei se purtau cu victimele lor.

Gruparea condusă de cei trei a acţionat pe teritoriul Angliei pentru o perioadă de cinci ani. În această perioadă, zeci de persoane naive le-au căzut victime.

Fraţii Lupu au obţinut peste 2,5 milioane de lire sterline din exploatarea a peste 30 de români

Conform Daily Mail, fraţii Lupu îi amăgeau pe români cu ideea unor joburi bine-plătite în Londra, îi cazau în condiţii mizerabile, iar apoi îi scoteau la cerşit sub ameninţarea terorii.

Aşa au ajuns fraţii Lupu să obţină peste 2,5 milioane de lire sterline.

Afacerea lor de sclavie modernă a picat în momentul în care anchetatorii au găsit peste 30 de români obligaţi să locuiască într-un apartament cu trei camere din estul Londrei.

Victimele dormeau pe saltele, la comun, iar femeile erau obligate să se schimbe de haine de faţă cu bărbaţii.

De asemenea, victimelor li se oferea orice cu porţia, iar la ora 20.00 li se stingea lumina.

Apartamentul era plin de mizerie, iar în el colcăiau şobolanii şi gândacii.

Liderul grupării au luat 8 ani de închisoare, iar ceilalţi doi fraţi câte 10 ani de închisoare

Oficial Alexandru era liderul afacerii. Acesta deţinea trei apartamente în Londra şi muta victimele de colo. Grigore şi Valentin erau cei care ameninţau cu bătaia pe oricine ridica pretenţii.

Una dintre victime a fost găsită mergând fără orizont pe stradă. A fost transportată de un voluntar la poliţie şi a povestit tot ce se întâmplă sub comanda fraţilor Lupu.

Ulterior, şi rudele uneia dintre victime au mers la poliţie pentru a solicita intervenţia oamenilor legii.

Grigore şi Valentin Lupu au luat câte 10 ani de închisoare, fiind găsiţi vinovaţi şi de comiterea unor infracţiuni cu violenţă, în timp ce Alexandru a scăpat cu opt ani de închisoare, stabilindu-se că el nu s-a atins fizic de victime.

Una dintre femeile ajunse sclave a povestit anchetatorilor că victimele exploatate primeau câte 1,8 lire sterline pe ora de muncă şi obligate să muncească 10 ore pe zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Fraţii Lupu, condamnaţi în Anglia pentru sclavie modernă, îşi ţineau victimele în condiţii greu de imaginat