Antena Meniu Search
x

Sute de cazuri în care refugiaţii dintr-un oraş german au fraudat sistemul de ajutoare sociale. La ce metode de înşelătorie apelau cei ce solicitau protecţie

Autorităţile germane verifică suspiciuni privind peste 300 de cazuri în care solicitanţii de azil din oraşul Braunschweig au fraudat sistemul de acordare a ajutoarelor sociale, informează DPA.

Autorităţile germane verifică suspiciuni privind peste 300 de cazuri în care solicitanţii de azil din oraşul Braunschweig au fraudat sistemul de acordare a ajutoarelor sociale, informează DPA.

Cazurile suspecte au în prim-plan refugiaţi din Sudan, care au ajuns pe teritoriul german odată cu valul de migraţie din vara anului 2015. Preşedintele comisiei de anchetă, Joern Memenga estimează că fraudele din fondurile pentru ajutoare sociale sunt de ordinul milioanelor de euro.

Refugiaţii s-au înregistrat la mai multe centre, sub diverse identităţi, pentru a primi de mai multe ori ajutoare sociale. Unii dintre ei ei au folosit chiar patru nume diferite, iar pentru a nu fi recunoscuţi, "își lăsau barba să crească, își puneau ochelari sau își tundeau părul", adaugă oficialul german.

Suprasolicitați de cazurile pe care le aveau de gestionat, funcționarii nu și-au dat seama de înșelătorie, mai ales că în perioada de vârf a valului de migrație înregistrau până la 2.000 de refugiați pe zi.

Astfel, suspecţilor le-a fost foarte uşor să păcălească statul. Preşedintele comisiei de anchetă aminteşte un caz al unui refugiat care a folosit nu mai puţin de 12 nume false şi a beneficiat în acest fel de 45.000 de euro.

Procurorul din Braunschweig a declarat că este puțin probabil ca vreunul dintre cazuri să ajungă în instanță, pentru că, la momentul când sunt deconspirați, autorii fraudelor au părăsit deja orașul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Sute de cazuri în care refugiaţii dintr-un oraş german au fraudat sistemul de ajutoare sociale. La ce metode de înşelătorie apelau cei ce solicitau protecţie