Antena Meniu Search
x

Frida, faimosul labrador care a participat la zeci de misiuni de căutare în Mexic, a ieşit la pensie (Video)

În cei nouă ani de activitate, a salvat zeci de vieţi. Autorităţile anunţă însă că nu se retrage definitiv: Frida va ajuta acum la antrenarea noii generaţii de câini de căutare.

de Redactia Observator

la 26.06.2019, 10:57

Vezi și

În cei nouă ani de activitate, a salvat zeci de vieţi. Autorităţile anunţă însă că nu se retrage definitiv: Frida va ajuta acum la antrenarea noii generaţii de câini de căutare.

În cadrul unei ceremonii speciale organizată de unitatea canină a marinei mexicane, Frida a fost omagiată de mai mulţi ofiţeri care i-au urat pensionare uşoară.

Ajunsă la respectabila vârstă de 10 ani, Frida a primit din partea foştilor săi colegi o jucărie de mestecat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Frida a participat la nu mai puţin de 53 de operaţiuni de salvare, atât în Mexic, dar şi în Guatemala, Haiti şi Ecuador. În 2017, imaginea ei, purtând ochelari care să o protejeze de praf şi moloz, a făcut înconjurul internetului.

Atunci, nu mai puţin de 300 de oameni şi-au pierdut viaţa într-un cutremur devastator, în Mexic. Frida a făcut parte din prima unitate mobilizată în ajutorul miilor de victime.

Rapiditatea cu care descoperea persoanele prinse între dărâmături i-a adus respectul întregii ţări.

Acum, Frida este o vedetă în toată regula. În Ciudad de Mexico, un artist i-a dedicat o pictură murală uriaşă, iar la Puebla, autorităţile locale i-au ridicat o statuie.

Cel mai probabil, ea îşi va petrece restul zilelor într-o zonă rurală liniştită din ţara sa natală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Frida, faimosul labrador care a participat la zeci de misiuni de căutare în Mexic, a ieşit la pensie (Video)