Antena Meniu Search
x

Funeraliile Prinţului Philip nu vor fi de stat, ci restrânse. Una dintre ultimele declaraţii publice făcute

Prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta a doua a Marii Britanii, a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la 99 de ani. Palatul Buckingham a făcut anunţul vineri la prânz.

de Redactia Observator

la 09.04.2021, 23:07

Vezi și

A fost cel mai longeviv prinţ consort din istoria Marii Britanii. În ultimele luni, a avut mai multe probleme de sănătate. Chiar luna trecută a fost externat din spital. Prinţul Philip s-a confruntat la începutul anului cu o infecţie. Din acest motiv, a fost internat la spitalul King Edward din Londra, pe 16 februarie.

Ulterior, a fost transferat la spitalul Saint Bartholomew, acolo unde a fost supus unei intervenţii chirugicale la inimă, pentru o problemă cardiacă de care suferea. Palatul Buckigham nu a oferit însă detalii cu privire la problemele exacte cu care s-a confruntat. De când starea sa de sănătate s-a deteriorat, el a fost vizitat de copii săi. 

Prinţul Charles şi Prinţul Edward au mers de mai multe ori la spital. Iar luna trecută, Prinţul Harry aflat în Statele Unite a anunţat că se autoizolează preventiv în locuinţa sa din California, pentru a fi scutit de această măsură, în caz că va trebui să se întoarcă în Regat.  După o lună petrecută sub supravegherea medicilor, soţul Reginei Elisabeta a doua a fost externat. Atunci, a fost văzut în pentru ultima oară. S-a retras din viaţa publică în 2017.

Una dintre ultimele sale declaraţii publice: ”Am decis să mă las de polo când aveam 50 de ani. Se întâmpla ca atunci să am 50 de ani şi mă întrebam: Ce urmează? Ce mai puteam face? Aşa că am văzut cai cu trăsuri şi mi-am zis: "Eu de ce să nu încerc"?”

Prinţul Philip și-a petrecut ultimele clipe din viaţă la castelul Windsor, acolo unde s-a mutat cu regina Elisabeta a doua la începutul pandemiei. Cel mai probabil, funeraliile Prinţului Philip nu vor fi de stat așa cum se obişnuieşte pentru membrii familiei regale. Ceremoniile vor fi restrânse și se vor ţine departe de ochii publicului așa cum şi-a dorit prinţul consort, dar şi din cauza pandemiei. Surse de la casa regală britanică spun că funeraliile vor avea loc în următoarele săptămâni, însă data nu a fost stabilită. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Funeraliile Prinţului Philip nu vor fi de stat, ci restrânse. Una dintre ultimele declaraţii publice făcute