Antena Meniu Search
x

Galerie foto Furia apelor a lovit statul brazilian Bahia. Sunt cel puţin 18 morţi şi zeci de mii de oameni evacuaţi: ''Este o tragedie''

Un bărbat a decedat în urma intemperiilor care au lovit statul brazilian Bahia (nord-est), ridicând la 18 numărul deceselor înregistrate de la începutul lui noiembrie în regiune, unde 58 de municipalităţi au fost inundate, iar 35.000 de persoane strămutate, au anunţat duminică autorităţile locale, potrivit AFP.

de Redactia Observator

la 27.12.2021, 12:14

Pompierii din Bahia au confirmat decesul unui bărbat în vârstă de 60 de ani, care s-a înecat într-un râu din municipalitatea Aureliano Leal, în sudul provinciei, notează Agerpres

În plus faţă de cele 18 decese, două persoane sunt date dispărute, 19.580 au fost strămutate, iar 16.001 au fost nevoite să se refugieze în adăposturi, numărul persoanelor nevoite să-şi părăsească domiciliul din cauza inundaţiilor ajungând la circa 35.000, potrivit Protecţiei civile din Bahia (Sudec).

Totodată, 286 de persoane au fost rănite de la debutul precipitaţiilor puternice în noiembrie, a mai precizat instituţia. În total, numărul persoanelor afectate de intemperii a fost estimat la 430.869.

A fost declarată stare de urgenţă în mai multe zone

Situaţia critică s-a agravat spre finalul weekendului. Duminică după-amiază, numărul comunelor unde a fost declarată stare de urgenţă a ajuns la 72, dintre care 58 sunt în alertă din cauza inundaţiilor, potrivit Sudec. Cu o zi înainte, autorităţile locale menţionaseră 19 municipalităţi afectate de inundaţii.

''Este o tragedie gigantică. Nu îmi amintesc o situaţie de o asemenea amploare în istoria recentă a Bahia. Numărul locuinţelor, drumurilor şi oraşelor aflate complet sub apă este cu adevărat terifiant'', a declarat guvernatorul Rui Costa, care a survolat duminică dimineaţă zonele sinistrate din sudul Bahia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Furia apelor a lovit statul brazilian Bahia. Sunt cel puţin 18 morţi şi zeci de mii de oameni evacuaţi: ''Este o tragedie''