Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Furia furtunii Florence, care a lovit Statele Unite, este departe de a se fi terminat

Furia furtunii Florence, care a lovit Statele Unite, este departe de a se fi terminat. Ce este mai rău abia urmează, avertizează autorităţile. 13 oameni au murit din cauza vremii care nu dă semne de slăbiciune.

de Redactia Observator

la 16.09.2018 , 22:14

Furia furtunii Florence, care a lovit Statele Unite, este departe de a se fi terminat. Ce este mai rău abia urmează, avertizează autorităţile. 13 oameni au murit din cauza vremii care nu dă semne de slăbiciune.

Pe măsură ce înaintează spre continent, furtuna lasă în urmă distrugeri de proporţii. Mulţi americani speră acum doar într-o minune.

În statele Carolina de Nord şi de Sud nu se mai poate circula cu maşina. Bărcile au devenit singurul mijloc de transport, după ce nivelul apelor a depăşit trei metri. 

Vezi și

Preşedintele Donald Trump a declarat stare de dezastru în opt comitate din statul Carolina de Nord şi a deblocat astfel fondurile de urgenţă pentru zonele devastate. Mai bine de 700 de mii de persoane nu au electricitate.

Ar putea sta în beznă cel puţin o săptămână, spun autorităţile. Apele au acoperit zeci de oraşe şi continuă să fie o ameninţare tot mai mare. Pentru mii de oameni a fost emis un nou ordin de evacuare. 

În Carolina de Nord, zeci de locuitori au profitat de magazinele abandonate de proprietari. J

urnaliştii americani i-au filmat pe aceşti tineri chiar în timp ce jefuiau un supermarket. Cinci dintre ei au fost deja arestaţi. Pustii şi distruse, oraşele lovite de uragan par un tărâm al pierzaniei.  

Zeci de oameni care au rămas sinistraţi încă aşteaptă să fie salvaţi. Armata Statelor Unite a mobilizat 13.000 de militari pentru operaţiunile de salvare şi de curăţare a străzilor.

Săptămâna viitoare, preşedintele Donald Trump va vizita zonele afectate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Furia furtunii Florence, care a lovit Statele Unite, este departe de a se fi terminat