Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Furtuni violente au răvășit Franța și Italia. Zone întregi arată ca după război: "Tot ce am avut, e gata! S-a dus!"

Furtuni violente răvăşesc Occidentul şi fac victime. Italienii sunt îngroziţi de ploi apocaliptice, iar francezii se luptă cu cele mai devastatoare inundaţii din ultimii 20 de ani. În unele zone a plouat în două zile cât pentru un an întreg. 

de Redactia Observator

la 18.10.2024 , 22:44

Franţa arată ca după război - inundaţii nimicitoare au năruit case şi drumuri. În sudul ţării, unde a fost cod roşu, viituri năpraznice au distrus oraşe întregi. Mii de oameni au fost evacuaţi de urgenţă când apele au început să înainteze cu furie. Puhoaiele au înghiţit totul în calea lor în nici trei ore. 

"Tot ce am avut, e gata! S-a dus! Apa are o forţă atât de mare încât e imposibil şi să traversezi strada", a mărturisit un localnic.

În apropiere de Lyon, al doilea oraş ca mărime din Franţa, aproape 1.000 de oameni şi-au abandonat casele şi au fugit din calea potopului. O femeie, care se împotmolise în mâlul adus de puhoaie şi risca să moară înecată, a fost salvată în ultima clipă - un şofer de excavator a luat-o în cupă. 

Vezi și

"Toate calculele, toate sistemele, care trebuie să prevină o inundaţie, au fost copleşite de precipitaţii. Ne luptăm cu o situaţie de o amploare fără precedent", a declarat Agnes Pannier-Runacher,ministrul pentru tranziţie ecologică.

Pe acelaşi subiect

Vremea extremă a adus haos şi la Paris. În cartierul Montparnasse, la nici 20 de minute de Notre-Dame, bulevardele au fost complet inundate. 

Un tată surprins de vijelie pe stradă împreună cu fiicele sale a murit strivit de un copac doborât de furtună. Fetele lui, de trei, respectiv cinci ani, au supravieţuit. 

Furtuna a adus dezastru şi Italia

În regiunea Liguria, cu capitala Genoa, este cod portocaliu de inundaţii şi ploi torenţiale. Situaţia este critică în oraşele de pe coastă.

Un bărbat de 75 de ani a murit în timpul unei furtuni, iar în unele zone, localnicii au intrat în apă până la brâu ca să îşi salveze maşinile. Autorităţile vor să declare dezastru regional. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Ştiri externe » Furtuni violente au răvășit Franța și Italia. Zone întregi arată ca după război: "Tot ce am avut, e gata! S-a dus!"