Antena Meniu Search
x

Video Furtunile au adus haos în Europa. Sudul Germaniei se află sub ape, MAE a emis atenţionare de călătorie. În Cehia, 18 oameni au fost loviţi de fulger

Sudul Germaniei se află de câteva zile sub ape. Ploile abundente au provocat inundații în mai multe părți din landul Bavaria, iar meteorologii avertizează că nici începutul acestei săptămânii nu aduce veşti prea bune. Autorităţile continuă să evacueze oamenii cu elicopterul. Între timp, furtunile intense au adus haosul şi în Spania, iar în Cehia 18 persoane au fost lovite de fulger, într-un parc.

de Redactia Observator

la 03.06.2024 , 21:42

În Germania, Inundaţiile au făcut prăpăd. Barajele mai multor râuri au cedat, iar sute de oameni au fost evacuaţi cu elicopterele. În timp ce încerca să salveze vieţile oamenilor, un pompier a murit înecat, iar un altul, este dat dispărut. 

"Inundațiile au devenit din ce în ce mai puternice și nu am avut nicio șansă. Pivnițele s-au umplut în 30-40 de secunde, așa că a trebuit să ieșim în cel mai scurt timp posibil", a declarat Herbert Sauter, localnic. "Totul era inundat în această dimineață, garajul, pivnițele, totul era plin. Am ieșit din pivniță în ultima secundă, altfel nu aş mai fi avut şansa", a adăugat Roswita Lotz, localnică. 

În subsolul unei case, salvatorii au descoperit, în această dimineaţă, cadavrul unei femei. "Scoatem apa afară cu pompa mică de grădină. Așteptăm până când se va goli puţin și apoi începem să scoatem cu gălețile", explică un salvator.

Vezi și

Atenționare de călătorie emisă de MAE

Situaţia est critică şi în Stuttgart. Pe o autostradă din afara oraşului, valurile de apă au spart un panou anti-zgomot, iar până seara drumul a fost complet inundat. Ministerul de Externe de la Bucureşti a emis o atenționare de călătorie pentru românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Germania, în special în Landul Bavaria. Cetățenii sunt sfătuiți să evite zonele afectate și să respecte indicațiile autorităților locale. 

Şi în Spania, vremea s-a dezlănţuit în weekend. Catalonia a fost lovită de furtuni intense, iar în regiunea Maresme străzile au fost acoperite de ape. Furtuna a adus aproape 30 de litri de apă în puțin peste 30 de minute. Traficul a fost paralizat şi mai multe maşini au fost luate de apă. Mai multe supermarketuri din Barcelona au fost inundate. 

La un pas de tragedie în Cehia

În Cehia, un eveniment de Ziua Copilului s-a încheiat tragic. Optsprezece oameni, printre care şi un copil, au fost răniţi după ce au fost loviţi de fulger într-un parc. Toţi au ajuns la spital dar au scăpat ca prin minune. 

Între timp, în capitala Ucrainei, a căzut grindină de mari dimensiuni. În doar câteva minute, străzile Kievului au fost acoperite de un covor alb.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Stiri externe » Furtunile au adus haos în Europa. Sudul Germaniei se află sub ape, MAE a emis atenţionare de călătorie. În Cehia, 18 oameni au fost loviţi de fulger