Antena Meniu Search
x

Gâlceavă moldovenească! Igor Dodon merge în Rusia, MESAJ DUR postat pe Facebook la adresa Guvernului şi Parlamentului de la Chişinău

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a arătat deranjat de decizia luată joi de premierul Pavel Filip şi de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care au emis o notă prin care oficialilor moldoveni li se cere să evite deplasările în Federaţia Rusă, informează Unimedia.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a arătat deranjat de decizia luată joi de premierul Pavel Filip şi de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care au emis o notă prin care oficialilor moldoveni li se cere să evite deplasările în Federaţia Rusă, informează Unimedia.

'Precizez de la început că nu cunosc detalii despre cazurile menţionate de cei de la guvern şi parlament, dar din ce au comunicat public pot să trag concluzia că decizia lor de a le interzice oficialilor statului să meargă în Federaţia Rusă este una deplasată. E posibil să fi fost anumite disfuncţionalităţi, aşa cum avem şi noi la frontiere, dar asta nu justifică o decizie care riscă să blocheze bunele relaţii pe care am început să le construim cu Federaţia Rusă', a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Dodon susţine că va continua să meargă în Federaţia Rusă, iar următoarea vizită o va întreprinde chiar săptămâna viitoare.

'Voi continua să merg la Moscova şi să promovez interesele ţării noastre, să muncesc pentru consolidarea parteneriatului strategic pe care îl avem cu Federaţia Rusă. Vă informez şi despre faptul că o vizită de lucru în acest context va avea loc chiar săptămâna viitoare', a notat Dodon.

Înainte de aceasta, Andrian Candu şi Pavel Filip au transmis o notă către conducerea politică a Federaţiei Ruse, prin care sunt semnalate o serie de abuzuri comise împotriva oficialităţilor din parlament, guvern, serviciile speciale şi partidele coaliţiei de guvernare din Republica Moldova, potrivit Direcţiei de comunicare şi relaţii publice a Parlamentului Republicii Moldova.

Notificarea a fost făcută cu prilejul întrevederii prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, şi preşedintelui legislativului de la Chişinău, Andrian Candu, cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, la întâlnire fiind prezenţi şi ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, ministrul justiţiei, Vladimir Cebotari, precum şi un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, menţionează sursa citată.

Potrivit actului, hărţuirea oficialilor moldoveni la intrarea în Federaţia Rusă a luat amploare odată cu avansarea de către anchetatorii moldoveni în investigaţiile privind spălarea a 22 de miliarde de dolari prin Moldinconbank, bani proveniţi din Rusia.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Gâlceavă moldovenească! Igor Dodon merge în Rusia, MESAJ DUR postat pe Facebook la adresa Guvernului şi Parlamentului de la Chişinău