Antena Meniu Search
x

Generalul rus Oleg Țokov a fost ucis într-un atac cu rachete britanice Storm Shadow, în sudul regiunii Zaporojie

Război în Ucraina. Un comandant rus de rang înalt, general locotenentul Oleg Ţokov, a fost ucis marţi în apropierea oraşului Berdiansk, ocupat de ruşi, în sudul regiunii Zaporojie, au declarat oficiali ucraineni, potrivit CNN. Nu este singurul militar de rang înalt ucis cu rachete britanice Storm Shadow. Un experimentat general rus, Serghei Goriacev, care a fost, printre altele, comandatul trupelor ruse din Transnistria, a murit în luna iunie în Ucraina, în urma unui atac cu rachete pe frontul din Zaporojie.

de Redactia Observator

la 11.07.2023, 16:45

Generalul rus Oleg Țokov
Generalul rus Oleg Țokov a fost ucis într-un atac cu rachete britanice Storm Shadow, în sudul regiunii Zaporojie - Profimedia Images (arhivă)

"Raportăm că astăzi, în zona Berdiansk, generalul-locotenent rus Ţokov Oleg Iurievici a fost ucis", a declarat Petro Andriuşcenko, consilier al primarului ucrainean al Mariupolului, Vadim Boicenko. Primarul nu locuieşte în prezent în Mariupol, care se află sub control rusesc. "Pe septembrie 2022, el (Ţokov) fusese deja rănit, dar a supravieţuit", a spus Andriuşcenko, adăugând că acum moartea comandantului rus "este un fapt", informează news.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un alt oficial ucrainean, Iuri Misiaghin, care este membru al parlamentului ucrainean, a comentat şi el despre moartea comandantului. "În sud, în zona ocupată Berdiansk, la 11 iulie 2023, generalul-locotenent rus Oleg Iurievici Ţokov a fost ucis", a spus Misiaghin. "Racheta britanică Storm Shadow a venit în vizită cu precizie", a adăugat el, fără a detalia mai multe.

În mai, Marea Britanie a livrat Ucrainei rachete Storm Shadow, rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune, cu capacităţi ascunse, care au fost dezvoltate în comun de Regatul Unit şi Franţa.

CNN precizează că nu poate verifica în mod independent rapoartele despre moartea lui Ţokov. Comandantul se număra printre persoanele sancţionate de Regatul Unit pentru războiul Rusiei din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Generalul rus Oleg Țokov a fost ucis într-un atac cu rachete britanice Storm Shadow, în sudul regiunii Zaporojie