Antena Meniu Search
x

Video Ger de crapă pietrele şi cantităţi record de zăpadă în SUA. Un schior este dat dispărut, iar o şosea a fost blocată de o avalanşă

Gerul arctic şi ninsorile abundente fac prăpăd pe coasta de Vest a Canadei şi Statelor Unite şi de partea cealaltă a Pacificului, în Japonia. Temperaturile au atins şi -50 de grade Celsius în Canada, iar stratul de zăpadă măsoară aproape un metru.

de Redactia Observator

la 28.12.2021, 20:08

Vezi și

Din cauza vremii, pe autostrăzi s-au produs mai multe accidente iar traficul aerian, oricum aglomerat în perioada sărbătorilor, a fost bulversat după ce mai multe zboruri au fost amânate sau anulate. Este iarnă grea pe coasta de Vest a continentului nord american. Sunt ninsori abundente şi ger năprasnic

Localnic: Vor fi cel mai probabil patru sau cinci zile până când vom avea temperaturi peste 0 grade Celsius. Este foarte dificil.

Autorităţiile au deschis adăposturi încălzite pentru oamenii străzi şi le-au recomandat localnicilor să nu iasă afară decât dacă este strict necesar. 

Localnic: Planul este să stau în siguranţă în casă şi să stau la căldură. Muncă de acasă, ciocolată caldă, poate nişte lichior.

Pe acelaşi subiect

În statul Oregon a fost decretată stare de urgenţă, iar în California, ninsorile abundente au adus cantităţi record de zăpadă. Un schior este dat dispărut, iar o şosea a fost blocată de o avalanşă.  

În Canada s-au înregistrat minus 50 de grade Celsius

Localnic: Este prea frig, este mult prea frig. Mi-e destul de frig acum. Îngheţ.

Valul de frig vine după ce, vara trecută, pe coasta de Vest au fost doborâte recorduri de căldură. Temperaturile au ajuns la 49,5 grade. 

Stefan Kienzle, climatolog: Am văzut condiţii meteo extrem pe toată durata anului, iar aceste schimbări extreme de la caniculă la ger, din nefericire, nu vor dispărea.

Iarna autentică i-a făcut fericiţi pe copii

Fetiţă: Este super distractiv! Este foarte distractiv. Este minunat!

Ninsori abudente au căzut şi în centrul şi vestul Japoniei. Zăpada a înghiţit maşini şi case. 

Localnic: Priviţi aici. Este acoperişul unei case. Zăpada s-a scurs şi a acoperit complet peretele şi fereastra.

Traficul a fost blocat, iar peste 100 de zboruri au fost anulate. Meteorologii avertizează că vremea rea va continua şi în zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Ger de crapă pietrele şi cantităţi record de zăpadă în SUA. Un schior este dat dispărut, iar o şosea a fost blocată de o avalanşă