Antena Meniu Search
x

Germania nu mai primește pe nimeni fără pașaportul Covid. Din acest weekend, toți cei care intră în țară trebuie să faca dovada imunității Covid - surse

Toate persoanele care sosesc în Germania vor fi obligate să prezinte la intrarea în țară așa-numitul pașaport Covid, prin care fac dovada vaccinării anti-Covid, a faptului că au trecut prin boală, ori a unui test negativ, începând din acest weekend, au raportat surse guvernamentale.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.07.2021, 18:51

Pasageri cu măști de față și bagaje, într-un aeroport din Germania
Germania nu mai primește pe nimeni fără pașaportul Covid. Din acest weekend, toți cei care intră în țară trebuie să faca dovada imunității Covid - surse - Profimedia Images

Planul reflectă îngrijorarea din ce în ce mai mare a liderilor regionali și naționali ai Germaniei că numărul crescut de cazuri în destinațiile turistice ar putea contribui la alimentarea celui de-al patrulea val Covid, atunci când germanii vin acasă din vacanță, scrie Reuters.

Pașaportul Covid, cerut în prezent doar celor care sosesc din zonele cu risc

Germania cere acum pașaportul Covid (un test negativ sau o dovadă a imunității) doar de la persoanele care sosesc din așa-numitele „zone cu risc”, „zone cu incidență ridicată” și „zone cu variante de virus”, care în Europa includ acum Marea Britanie, Spania și Olanda.

În prezent, regulile sunt aplicate diferit în aeroporturi și la punctele de trecere rutiere, iar liderii regionali sunt dornici să le facă mai coerente.

Germania a raportat joi 3.142 de noi cazuri de Covid-19. După un început lent inițial, Germania a implementat rapid campania de vaccinare pe scară largă, 61,3% din populație primind cel puțin o doză de vaccin, reducând dramatic severitatea și letalitatea bolii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Germania nu mai primește pe nimeni fără pașaportul Covid. Din acest weekend, toți cei care intră în țară trebuie să faca dovada imunității Covid - surse